http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro
http://coltisorderai.blogspot.ro
aaa

BANNERE


EnterClick Toate retetele sunt pe Petitchef autor prezent pe gatesteinteligent Recensamantul Bloggerilor Reprezint Dobrogea in recensamantul Bloggerilor
Icoana brodata cu margele
Retete de mancaruri. Retete culinare.
...... ... Fericiti cei Prigoniti
... http://coltisorderai.blogspot.ro

marți, august 28, 2012

Domnul Traian Basescu, Presedintele Romaniei ! Monitorul Oficial a publicat hotararea CCR privind referendumul din 29 iulie. Presedintele Romaniei revine la Palatul Cotroceni !

POPORUL ROMAN L-A INVESTIT IN 2004 ! POPORUL ROMAN L-A REINVESTIT IN 2007 ! 

POPORUL ROMAN L-A INVESTIT IN 2009 ! POPORUL ROMAN L-A REINVESTIT IN 2012 !

  TRAIASCA PRESEDINTELE REPUBLICII ROMANIA !TRAIASCA POPORUL ROMAN ! 
Traian Băsescu se poate întoarce la Cotroceni pentru că decizia Curții Constituționale de invalidare a referendumului privind demiterea sa a fost publicată în Monitorul Oficial. Ședința comună a Parlamentului în care trebuia să se citească verdictul Curții a avut loc în această seară. USL a luat parte la plen doar atât cât să asigure cvorumul de ședință, apoi s-a retras, în semn de protest față de invalidarea referendumului, cu care nu este de acord. Liderii USL, Victor Ponta și Crin Antonescu, au lipsit din țară în acest moment.
În jurul orei 21.00, decizia CCR a fost publicată în Monitorul Oficial. Astfel, au fost îndeplinite toate procedurile legale, iar președintele Traian Băsescu se poate întoarce la Palatul Cotroceni chiar din această seară.
Monitorul Oficial a publicat si "opinia separata" a celor trei judecatori ai Curţii Constituţionale prin care îşi exprimă dezacordul în legătură cu hotararea de invalidare a referendumului. Aceştia susţin că decizia a fost luată în baza "eratei" la adoptarea căreia ei nu au fost consultaţi.
UPDATE 21: Decizia CCR a fost trimisă la Monitorul Oficial, spre publicare.
UPDATE 20: Președintele PDL, Vasile Blaga, declară: "Mă bucur că azi se termină o acțiune politică ce de două luni de zile a făcut mult rău României".
UPDATE 19: Valeriu Zgonea declară că a avut astăzi discuții telefonice atât cu Crin Antonescu, cât și cu Victor Ponta.
UPDATE 18: Ședința s-a încheiat. De îndată ce decizia Curții Constituționale va fi publicată în Monitorul Oficial, Traian Băsescu se poate întoarce la Cotroceni.
UPDATE 17: Judecătorul CCR Ștefan Minea citește decizia de invalidare a referendumului. După ce a asigurat cvorumul cât să înceapă ședința, parlamentarii USL ies din sală, "în semn de protest" față de abuzul CCR, după cum explică liberalul Călin Popescu Tăriceanu.
UPDATE 16: Se supune la vot cererea de amânare cu două zile a ședinței, formulată de senatorul PNL Ioan Ghișe. Aceasta este respinsă cu 20 de voturi pentru, 196 împotrivă și 21 de abțineri.
UPDATE 15: Schimb de replici între Zgonea și Ghișe, care îi citește acestuia din Regulament. Liberalul protestează. "Îmi dați mie dreptul la replică, în calitate de președinte al Camerei"? îl ironizează Zgonea.
"Nu suntem aici ca să ascultăm citirea unei decizii. Noi citirea am făcut-o în clasa întâi", spune Ghișe.
UPDATE 14: Parlamentarul liberal Ioan Ghișe cere, în plen, amânarea unei decizii până când CCR va prezenta Parlamentului un Raport cu privire la organizarea referendumului. Ghișe cere o amânare de două zile. Acesta mai acuză CCR că nu avea dreptul să spună că hotărârea ei de invalidare a referendumului este definitivă și obligatorie. Liberalul susține că Parlamentul nu trebuie să ia act de decizia Curții, ci să decidă calea de urmat. Ghișe are și două proiecte de Hotărăre pe aceeași temă, a referendumului, și cere ca și acestea să fie dezbătute, odată cu raportul pe care îl cere de la CCR.
UPDATE 13: În acest moment ședința comună a Parlamentului a început. Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a anunțat că a fost întrunit cvorumul de ședință. Sunt 238 de deputați și senatori prezenți și 103 absenți.
UPDATE 12: 56 de pesediști și 36 de liberali au semnat condica de prezență și au intrat în sală.
"Şi PNL şi PSD, colegii care sunt aici vor intra în sală", anunță Viorel Hrebenciuc. "Nu e răzgândire, ne-am consultat, că de aia a fost pauză de consultări. Să vedem ce e mai bine pentru ţară pentru că avem nişte obligaţii şi cu FMI, avem obligaţii şi cu Comisia Europeană, am vorbit şi cu cei de la Consiliul Europei, deci sunt totuşi obligaţii internaţionale care trebuie respectate şi respectul votului pentru cei 7,4 milioane de oameni care au votat pentru demiterea lui Băsescu nu înseamnă acum că trebuie să-i pedepsim ca să greşim economic".
UPDATE 11: Pesediștii încep să intre în sala de plen. Liberalii încep să-și facă și ei apariția. În momentul de față, șase parlamentari ai USL sunt prezenți în sala de plen. Printre ei: fostul premier Călin Popescu Tăriceanu(PNL) și Ilie Sârbu (PSD), socrul premierului Victor Ponta.
UPDATE 10: Parlamentarii PSD au primit SMS să intre în sală. Surse EVZ spun că este posibil ca social-democrații să fie prezenți la ședință numai cât să asigure cvorumul (circa 20 de pesediști). Artizanul acestei decizii este Viorel Hrebenciuc.
UPDATE 9: Nemulțumiri în USL? Ieșit din sală, unde a cerut o pauză de consultări, liberalul Eugen Nicolăescu a declarat că USL se va reuni într-o nouă ședință, "pentru a convinge câțiva colegi să vină în sală și să asigure cvorumul".
"Au fost o serie de decizii ale grupurilor parlamentare ale PSD şi PNL de a nu participa la această şedinţă. Am încercat să le explicăm colegilor noştri că dorinţa preşedintelui interimar Crin Antonescu şi a prim-ministrului Victor Ponta este ca astăzi să se soluţioneze prin citirea în plenul Parlamentului a hotărârii CCR şi să putem merge mai departe. Colegii noştri au fost intransigenţi. Eu cred că mai există în acest moment o oarecare doză de negociere, de discuţie şi vom încerca în această pauză de consultări de jumătate de oră să-i convingem pe o parte din ei să asigure cvorumul astfel încât şedinţa să se încheie", a spus Nicolăescu.
UPDATE 8: Liberalul Eugen Nicolăescu cere din nou o pauză de consultări, în numele USL. Unii dintre colegii noștri sunt nemulțumiți de modul în care această instituție importantă pentru România (CCR) a rezolvat rezultatul referendumului și au îngrijorări că ceea ce a făcut CCR este în afara legii, explică el.
UPDATE 7: Grupurile USL au decis să lase la latitudinea fiecărui parlamentar participarea la ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului. ”Nu este vorba de un boicot, pentru că un boicot este o chestiune comandată”, a declarat pentru EVZ Mădălin Voicu, deputat PSD.
UPDATE 6: Găselnița USL: CCR nu ar fi prezentat la Parlament un raport cu privire la modul de organizare și desfășurare a referendumului. Liberalul Ioan Ghișe a anunțat că și după primirea raportului, comisiile juridice ale Camerei și Senatului ar trebui să se adune și să se pronunțe asupra acestui raport precum și asupra proiectelor de hotărâre prin care se invalidează referendumul și se dispune revenirea lui Traian Băsescu la Cotroceni. Totul ar putea dura, "două sau trei sau cinci zile".
Între timp au loc consultări. Senatorul UDMT Gyorgy Frunda a discutat cu Viorel Hrebenciuc. Ulterior, în biroul lui Zgonea s-au adunat pesedistul Florin Iordache, Hrebenciuc, Zgonea însuși și liberalul Puiu Hașotti.
UPDATE 5: Ședința plenului a fost amânată cu 30 de minute.
UPDATE 4: USL boicotează plenul în totalitate. PSD a decis să fie solidar cu cei 7,4 milioane de români care au votat la referendum, iar parlamentarii partidului nu vor participa la şedinţa de plen, a anunțat președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea.
Vicepreședintele PNL Eugen Nicolaescu a explicat decizia PNL prin faptul că la CCR mai sunt documente pe care aceasta nu le-a luat în seamă... "La nivelul CCR sunt documente prezentate care nu au fost luate în consideraţie şi care ar putea să schimbe cu totul aprecierea pe care Curtea o are asupra îndeplinirii cvorumuluişi doi că un document prevăzut de legea referendumului - şi anume raportul - Curtea nu l-a prezentat. În consecinţă, în acest moment, Curtea Constituţională este în culpă faţă de Parlament - nu şi-a îndeplinit obligaţiile pe care le are. Nu are rost în această situaţie să permitem să se îndeplinească un act prin abuz. Asta a fost decizia grupurilor parlamentare", a explicat Nicolăescu.
UPDATE 3: Au apărut în sală și parlamentarii UNPR. Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunțat că și reprezentanții Uniunii vor participa la ședință.
Ședința va avea loc în lipsa lui Crin Antonescu și a lui Victor Ponta, ambii find plecați din țară. Premierul este la o reuniune a Internaționalei Socialiste, în Africa de Sud, în timp ce președintele interimar al României este în concediu.
UPDATE 2: Cei patru judecători ai Curții Constituționale care vor participa la citirea deciziei de invalidare a referendumului au ajuns în sala de plen. Aceștia sunt Augustin Zegrean, Ștefan Minea, Petre Lăzăroiu și Iulia Motoc. Dacă boicotul PNL nu va avea efectul scontat de răzvrătiții lui Antonescu, și cvorumul de ședință va fi întrunit, judecătorul Ștefan Minea va da citire documentului.
UPDATE 1: Cu 10 minute înainte de începerea ședinței, în băncile PDL și în cele ale minorităților naționale începe să se adune lumea. Parlamentarii USL sunt încă reuniți în ședințe la grupurile parlamentare. Este posibil ca liberalii să nu participe la plenul comun.
Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc a declarat însă că o boicotare a plenului reunit al Parlamentului nu este oportună şi nu ar ajuta nimănui. "Nu, oricum nu ajută cu nimic, nici într-un fel", a afirmat Hrebenciuc înaintea şedinţei grupurilor parlamentare ale PSD, întrebat fiind despre oportunitatea boicotării plenului prin neprezentarea USL.
Conform procedurilor, Parlamentul trebuie să ia act de hotărârea Curţii. Ulterior, documentul se va publica în Monitorul Oficial şi Traian Băsescu îşi reia atribuţiile de preşedinte.
Întrebarea zilei: va fi cvorum?
Pentru citirea hotărârii Curţii, în Parlament trebuie întrunit cvorumul. În absenţa acestuia, citirea motivării CCR poate fi amânată şi pe cale de consecinţă şi întoarcerea lui Traian Băsescu la Cotroceni.
Săptămâna trecută, premierul Victor Ponta a afirmat că ar fi o greşeală întârzierea încheierii procedurilor de invalidare a referendumului și că parlamentarii USL nu vor boicota citirea deciziei CCR. Primul ministru a mai spus că, din punctul său de vedere, Parlamentul trebuie doar să asiste la citirea deciziei Curţii Constituţionale, după care aceasta se publică în Monitorul Oficial, iar Traian Băsescu revine, ca preşedinte, la Cotroceni.
La rândul său, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, s-a arătat încrezător că la şedinţa de astăzi vor fi mai mult de 50% plus unu parlamentari prezenţi. În condiţiile în care o serie de mandate sunt vacante, cvorumul de lucru ar fi de 217 parlamentari.
Ioan Ghişe către CCR- cine eşti tu, în statul român?!
Aceasta nu este singura portiţă prin care USL poate împiedica revenirea lui Traian Băsescu la Cotroceni. Liberalii, prin senatorul Ioan Ghişe, nu se lasă cu una, cu două.
 Ioan Ghişe a declarat că va propune în plenul reunit al celor două Camere, un proiect de hotărâre a Parlamentului prin care să se ia act de deciziile BEC şi CCR şi să se constate că preşedintele Traian Băsescu a fost demis de popor la referendum prin votul a peste 7,4 milioane de români.
El şi-a motivat proiectul de hotărâre spunând că CCR a dat o "hotărâre în constatare" care vine în contradicţie cu decizia BEC, care a stabilit că referendumul s-a desfăşurat legal. "Hotărârile în constatare nu sunt executorii", a subliniat Ghişe.

Mai mult, liberalul a precizat că CCR trebuia să vegheze la respectarea procedurilor pentru organizarea referendumului şi că înainte de acest scrutin ar fi trebui să se pronunţe în cazul în care existau cazuri de neconstituţionalitate în cazul unor articole din lege.
Curtea Constituţională nu este văzută cu ochi buni de senatorul PNL. Ghişe a afirmat că prin invalidarea referendumului, judecătorii CCR "au făcut abuz de drept". "Cine eşti tu în statul român - Constituţie republicană - să hotărăşti cine pleacă, cine vine?", s-a întrebat, retoric, Ioan Ghişe. 
"Nu pot şase oameni şi dacă sunt ei judecători de la mama Leone sau de la Curtea Constituţională să exercite suveranitatea în nume propriu, stabilesc ei că ce a votat poporul suveran nu este valabil, ei neavând competenţă decât pentru constituţionalitate, nu pentru legalitate. (...) Ce au făcut judecătorii este ceea ce se numeşte abuz de drept, adică au hotărât ceea ce ei nu au competenţă să hotărască. Ei hotărăsc în decizia Curţii cine pleacă, cine vine. Cine eşti tu în statul român - Constituţie republicană - să hotărăşti cine pleacă, cine vine?", a spus senatorul PNL.

Ghişe a precizat că a înaintat proiectul spre consultare conducerii PNL şi parlamentarilor liberali şi că aşteaptă o decizie în acest caz, dar că indiferent de decizia colegilor săi, tot îl va depune în Parlament. "Indiferent dacă îl susţin sau nu, eu îl depun luni la Parlament", a subliniat senatorul PNL.
Vicepreşedintele Senatului, Ioan Chelaru despre propunerea lui Ghişe: "Este un coleg inventiv, căutător de soluţii"
Vicepreşedintele Senatului, Ioan Chelaru a declarat că la şedinţa grupurilor parlamentare ale PSD s-ar putea lua în considerare propunerea senatorului PNL, despre care a spus că este "un coleg inventiv, căutător de soluţii".
"Este posibil ca în plenul Parlamentului, senatorul Ioan Ghişe să îşi expună punctul de vedere. Nu este însă o decizie luată, grupurile parlamentare se reunesc la ora 14,00. Nu am citit propunerea domnului senator, nu vreau să o citesc până nu decidem dacă o punem în discuţie. Este un coleg inventiv, căutător de soluţii, dar din ce ştiam eu, am putea să putem în discuţie astăzi mai multe aspecte. Putem cere, de exemplu, explicaţii Curţii Constituţionale pentru soluţia pe care a dat-o, putem cere lămuriri Comisiei de la Veneţia, sau de la Institutul de Statistică. Parlamentul poate avea astăzi o poziţie activă", a declarat senatorul PSD Ioan Chelaru.
În privinţa posibilităţii iniţierii unei noi proceduri de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu, Chelaru a afirmat că această posibilitate există după alegerile parlamentare din 2 decembrie.

"Cred că o coabitare cu preşedintele Traian Băsescu nu este posibilă, trăim în două lumi paralele. Probabil până la alegerile parlamentare, fiecare îşi va vedea de atribuţiile legale şi apoi vom reanaliza suspendarea preşedintelui. Dar asta după alegerile din 2 decembrie, pentru că sâmbătă, în şedinţa de guvern, se va hotărî data alegerilor parlamentare pentru 2 decembrie", a mai afirmat vicepreşedintele Senatului.
Grupurile parlamentare ale PNL şi PSD vor discuta cu începere de la ora 14.00, pentru a stabili dacă vor lua în considerare propunerea lui Ioan Ghişe de blocare a revenirii lui Traian Băsescu la Cotroceni.


Citiţi mai mult: Traian Băsescu se poate întoarce la Cotroceni. Decizia CCR de invalidare a referendumului a fost citită în Parlament - Parlament > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/Traian-Bsescu-se-poate-ntoarce-la-Cotroceni-998110.html#ixzz24ohdeAVY 
EVZ.ro 


Niciun comentariu: