http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro
http://coltisorderai.blogspot.ro
aaa

BANNERE


EnterClick Toate retetele sunt pe Petitchef autor prezent pe gatesteinteligent Recensamantul Bloggerilor Reprezint Dobrogea in recensamantul Bloggerilor
Icoana brodata cu margele
Retete de mancaruri. Retete culinare.
...... ... Fericiti cei Prigoniti
... http://coltisorderai.blogspot.ro

luni, august 20, 2012

Incalcarea embargoului ONU, liberalul Eugen Nicolaescu si contrabanda cu “2K12M3”-urile din Romania pentru Iran, via PSDSa minti in Parlament si sa ataci nedemocratic un Sef de Stat ales in mod democratic, este sport national, se pare! Dar cand cel care o face este acuzat de catre ONU ca s-a implicat in trafic ilegal cu tehnica de lupta in zone sub embargou international, nu mai e gluma. Liberalul Eugen Nicolaescu – caci despre el este vorba - este implicat la varf in traficul ilegal cu armament pentru Iran, el fiind asociatul familiei Noricai Nicolai in firma Prodigo, sereleul care a livrat arme in plin embargo impus tarilor arabe de catre SUA. Desi pare sters si inofensiv comparativ cu Norica Nicolai, tocmai Eugen Nicolaescu a fost veriga “afacerii cu focoase a anilor ‘97 – ‘98”. Ca director la RATMIL, el  avea relatii solide cu importatori de armament din Africa si Orientul Mijlociu. DA CLIC PE TITLU SI CITESTE CONTINUAREA:
 
Astfel, in data de 16 iunie 1998, inginerul Eugen Nicolaescu (care era, la data respectiva, director la ROMARM) a trimis un fax firmei IBRAHA, reprezentant al R.A. ROMTEHNICA in Etiopia, oferind produse speciale la pret de producator, in concurenta cu pretul celor livrate chiar de R.A. ROMTEHNICA. Dovada ca Nicolaescu era activ pe piata armamentului! Prin Nicolaescu, Shimon Nahor a realizat si traficul de armament Romania – Etiopia, ceea ce nu specifica liberalul in CV fiind faptul ca, in aceeasi perioada, Nicolaescu lucra si ca economist la firma Corona a israelianului. 

In mod oficial, Ratmil s-a aflat in subordinea Ministerului Economiei si Comertului, pana cand a fost comasata cu alte structuri, pierzandu-si urma. Absolvent de ASE in 1982, Nicolaescu a fost angajat imediat la Ministerul Turismului. In 1985, a ajuns la Ministerul Comertului, mai exact la Ratmil. Din 1991, Nicolaescu urca spectaculos scara ierarhiei la Ratmil. Intre 1991 si 1994 este sef al Serviciului buget si analize economice. Apoi, in 1994, devine director economic, iar in 1997 ajunge director general. Cariera sa la Ratmil se incheie in noiembrie ‘98. Din acest an, pana in ‘99, fostul  ministru al Sanatatii a fost angajat atunci de israelianul Shimon Nahor, pe care-l stia dinainte, acesta deruland, pe vremuri, afaceri cu armament cu RATMIL. Nicolaescu a lucrat asadar pentru celebrul traficant la firma “Corona”, avand, printre altele, si calitatea de cenzor extern independent. “Corona” este nimeni alta decat firma-paravan, in spatele careia a avut loc operatiunea de contrabanda “Filiera Arme”, pentru care Shimon Nahor a fost condamnat de Justitia din Romania. Pe de alta parte, fostul director economic al RATMIL (azi ROMARM) – regia creata de Ceausescu pentru exportul de tehnica militara catre tari africane – Gheorghe Eugen Nicolaescu apare printre primii din cei 19 actionari ai “celebrei” firme Prodigo, prin care senatorul Norica Nicolai (ce avea calitatea de presedinta a Consiliului de Administratie) a facut trafic de armament in anii 1997-1998. Ca si actuala sa colega de partid, Nicolaescu a fost in atentia unor servicii secrete straine, ca urmare a incalcarii unor legi privitoare la comertul si transportul rachetelor tip “2K12M3”. Alaturi de nume grele ale fostilor comandanti ai uzinelor de armament din tara, carora li se adauga firme controlate de Norica Nicolai, Omar Hayssam si Shimon Nahor, Eugen Nicolaescu apare, nu intamplator, in firma Prodigo, infiintata, oficial, in urma unui acord intre sindicatele din aparare si conducerea industriei de armament, dar care avea, ca unic scop, doar livrarea de armament Iranului, printr-o combinatie care implica doua filiere: cea israeliana a lui Shimon Nahor (Simon Herscovici, nascut la Galati) si cea siriana, cu aportul lui Omar Hayssam. In firma apare si creierul mic al lui Iliescu, senatorul Serban Nicolae, om de casa al liderului PSD.

Niciun comentariu: