http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro
http://coltisorderai.blogspot.ro

BANNERE


EnterClick Toate retetele sunt pe Petitchef autor prezent pe gatesteinteligent Recensamantul Bloggerilor Reprezint Dobrogea in recensamantul Bloggerilor
Icoana brodata cu margele
Retete de mancaruri. Retete culinare.
...... ... Fericiti cei Prigoniti
... http://coltisorderai.blogspot.ro

marți, august 28, 2012

Musaca cu carne si piure de cartofi




Ingrediente: 

800 g carne tocata
Se poate folosi orice fel de carne ...pasare,vitel,porc
10 cartofi
2 cepe
o legatura marar
sare,piper,condimente
bulion,suc de rosii sau pasta de tomate
100 g unt pentru piure
putin ulei si pesmet pentru uns tava
2 oua 

Mod de preparare:

Carnea tocata se caleste impreuna cu ceapa tocata .
Dupa calire se opreste focul ,se presara sare, piper, condimente dupa gust,mararul tocat,se amesteca , iar dupa racire se incorporeaza un ou batut pentru legarea compozitiei si o lingurita de bulion sau pasta de tomate.




Cartofii se curata,se spala si se pun la fiert in apa cu sare, o crenguta de cimbru si busuioc.Dupa ce cartofii sunt fierti, se scot din apa,se paseaza, se amesteca cu unt si cu putina zeama in care au fiert cartofii

.

Intr-un vas de yena uns cu putin ulei si tapetat cu pesmet se aseaza un strat de piure,apoi un strat de carne si tot asa in straturi alternative pana se termina piureul si carnea.Ultimul strat trebuie sa fie obligatoriu de piure.




Se introduce tava 15-20 min in cuptorul preincalzit in prealabil,apoi se scoate vasul si se toarna deasupra un ou batut si amestecat cu putin bulion,suc de rosii sau pasta de tomate.Se reintroduce vasul la cuptor pana se rumeneste.











Niciun comentariu: