http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro
http://coltisorderai.blogspot.ro
aaa

BANNERE


EnterClick Toate retetele sunt pe Petitchef autor prezent pe gatesteinteligent Recensamantul Bloggerilor Reprezint Dobrogea in recensamantul Bloggerilor
Icoana brodata cu margele
Retete de mancaruri. Retete culinare.
...... ... Fericiti cei Prigoniti
... http://coltisorderai.blogspot.ro

marți, august 21, 2012

Traian Băsescu revine la Cotroceni: CCR a INVALIDAT referendumul. "Decizia, luată cu majoritatea legală"


Judecătorii Curții Constituționale (CCR) au decis, marţi, să nu valideze rezultatele referendumului pentru demiterea preşedintelui României. În urma deciziei, interimatul lui Crin Antonescu încetează, iar Traian Băsescu urmează să revină la Palatul Cotroceni.

Decizia judecătorilor CCR urmează să fie citită într-o altă şedinţă a Curţii, programată pentru miercuri, la ora 10:00 . Hotărârea trebuie publicată în Monitorul Oficial, iar apoi Parlamentul trebuie să ia act de aceasta, într-o şedinţă de plen. Abia după aceea, preşedintele Traian Băsescu îşi poate relua mandatul.

Potrivit comunicatului emis de CCR la finalul şedinţei de marţi, organizarea şi desfăşurarea referendumului a fost respectată, însă la urne nu s-au prezentat cel puţin jumătate plus unul din numărul persoanelor înscrise în listele electorale. 

"La data publicării prezentei hotărâri în Monitorul Oficial al României, Partea I, încetează interimatul domnului George - Crin Laurenţiu Antonescu în exercitarea funcţiei de Preşedinte al României. De la data publicării prezentei hotărâri în Monitorul Oficial al României, Partea I, domnul Traian Băsescu îşi reia exercitarea atribuţiilor constituţionale şi legale de Preşedinte al României.", se mai arată în comunicatul CCR.

Citeşte AICI comunicatul CCR privind rezultatul referendumului

La ieşirea din sediul CCR, judecătorul Tudorel Toader a declarat că decizia a fost luată cu majoritatea cerută de lege. Judecătorul a refuzat să comenteze pe marginea hotărârii, precizând că un comunicat al CCR va lămuri situaţia.

"Decizia a fost luată cu majoritatea legala, calificată. Nu am spus 6 la 3, am spus majoritatea legală. Rezultatul este de invalidare.", a spus Tudorel Toader.

La rândul său, președintele CCR, Augustin Zegrean, a declarat că decizia a fost luată întrucât s-a constatat că referendumul a fost valid din punctul de vedere al organizării, însă nu a întrunit cvorumul necesar.

(Detalii AICI)


Niciun comentariu: