http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro
http://coltisorderai.blogspot.ro

BANNERE


EnterClick Toate retetele sunt pe Petitchef autor prezent pe gatesteinteligent Recensamantul Bloggerilor Reprezint Dobrogea in recensamantul Bloggerilor
Icoana brodata cu margele
Retete de mancaruri. Retete culinare.
...... ... Fericiti cei Prigoniti
... http://coltisorderai.blogspot.ro

joi, octombrie 11, 2012

CARTOFI TARANESTI LA CUPTOR





Ingrediente :

6 cartofi mari
300 g branza rasa (se poate folosi telemea de oaie,de vaca,telemea mixta ,mozzarela sau branza de capra)
200 g cascaval ras
un ardei gras sau capia  rosu taiat julien
o ceapa rosie taiata pestisori
300 g costita afumata taiata feliute subtiri
2 - 3 oua batute cu putina boia dulce de ardei ( pentru culoare)
unt, pesmet
Condimente folosite : boia dulce de ardei, busuioc,cimbru,oregano,piper negru macinat, un praf de sare




Cartofii se curata de coaja,se spala , si se fierb intregi in apa in care se vor adauga : un praf de sare, putin cimbru, oregano,piper negru macinat,o lingurita  boia dulce de ardei si o crenguta de busuioc.  Cartofii se  fierb  pe jumatate, se lasa la racit, apoi se vor taia rondele.




Se tapeteaza un vas termorezistent cu unt si  pesmet. Se aseaza un strat de cartofi, costita, ceapa, ardei, branza,cascaval , se unge cu ou batut si se reia procedeul , ultimul strat fiind de cartofi. Se adauga cubulete de unt  si se introduce vasul in cuptorul preincalzit in prealabil  pentru cca 15-20 , suficient pentru inmuierea stratului de cartofi, dupa care se scoate din cuptor, se presara cascaval ras , oul batut ramas si se reintroduce la cuptor pana se obtine un preparat final frumos gratinat...

Acest gustos preparat se poate servi ca atare, alaturi de  salata preferata ,cu smantana sau crema de iaurt dupa gust .












Niciun comentariu: