http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro
http://coltisorderai.blogspot.ro
aaa

BANNERE


EnterClick Toate retetele sunt pe Petitchef autor prezent pe gatesteinteligent Recensamantul Bloggerilor Reprezint Dobrogea in recensamantul Bloggerilor
Icoana brodata cu margele
Retete de mancaruri. Retete culinare.
...... ... Fericiti cei Prigoniti
... http://coltisorderai.blogspot.ro

joi, februarie 14, 2013

Băsescu despre fostul stareț Serafim Man: Lăsați-l acolo unde e, în sufletul meu

                              basescu catafalc staret

Președintele Traian Băsescu a fost întrebat, joi, ce a însemnat pentru el fostul stareț al Mănăstirii Rohia Serafim Man, care a încetat din viață, el răspunzând: „Lăsați-l acolo unde e, în sufletul meu“.
Joi după amiază, la întoarcerea de la Mănăstirea Rohia, unde a fost pentru a-i aduce un ultim omagiu fostului stareț Serafim Man, șeful statului s-a oprit la Primăria Cluj-Napoca pentru o întâlnire cu Emil Boc.
Întrebat de jurnaliști ce a însemnat pentru el părintele Serafim Man, șeful statului a spus: „Nu am spus niciodată public, e mult mai mult decât credeți, lăsați-l acolo unde e, în sufletul meu“.
Președintele a mers la Mănăstirea Rohia împreună cu soția sa, pentru a-i aduce un ultim omagiu fostului stareț al mănăstirii Serafim Man, în vârstă de 77 de ani, care a încetat din viață în noaptea de marți spre miercuri.
„Președintele Traian Băsescu a venit să-i aducă un ultim omagiu părintelui Serafim, fiindcă dânsul a fost la Rohia de mai multe ori, când era ministru al Transporturilor, ca primar al Capitalei și ca președinte al țării. S-a întâlnit întotdeauna cu dânsul și i-a spus câteva cuvinte când a fost primar general al Capitalei: că dânsul va ajunge un om mare și va trebui să cârmuiască țara. Și s-a simțit dator să vină azi (joi - n.r.), să-și ia rămas bun de la părintele Serafim, pentru că mâine (vineri - n.r.) nu va putea veni la înmormântare, deoarece va fi la o întâlnire cu Papa Benedict al XVI-lea“, a declarat starețul Mănăstirii Rohia, părintele Macarie, citat site-ul emaramures.ro.
Serafim Man a fost stareț al Mănăstirii Rohia între 1973-1984 și a fost duhovnicul lui Nicolae Steinhardt, pe care l-a tuns în monahism.
În anii anteriori, șeful statului a vizitat de mai multe ori Mănăstirea Rohia din Maramureș, una dintre aceste vizite având loc în ianuarie 2007. Atunci, călugării i-au făcut cadou lui Traian Băsescu mai multe cărți scrise de părintele Nicolae Steinhardt.

Olga Dumitrescu curentu.ro

Niciun comentariu: