http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro
http://coltisorderai.blogspot.ro

BANNERE


EnterClick Toate retetele sunt pe Petitchef autor prezent pe gatesteinteligent Recensamantul Bloggerilor Reprezint Dobrogea in recensamantul Bloggerilor
Icoana brodata cu margele
Retete de mancaruri. Retete culinare.
...... ... Fericiti cei Prigoniti
... http://coltisorderai.blogspot.ro

sâmbătă, februarie 09, 2013

Cambulă în crustă de cartofi

Cambula este un peşte de apă de mare adâncime, pescuit în Oceanul Atlantic de Nord.
Face parte din familia peştilor plaţi, foarte apreciaţi în gastronomia internaţională pentru gustul delicat şi sofisticat.

                         



M-am gândit să pregătesc ceva  simplu,  rapid , dar în acelaşi timp delicios şi deosebit...

600 g  fileuri de cambulă
400 g cartofi
20 g amidon alimentar
3 oua
pătrunjel uscat mărunţit sau pătrunjel verde tocat mărunt 
sare
piper proaspăt măcinat
boia dulce de ardei
3 linguriţe cu hrean ras (de la borcan)
6 linguriţe muştar dulce
vin alb
ulei de măsline
făină
10 căţei de usturoi


Cartofii se curăţă de coajă, se spală , se rad pe răzătoarea mare,se trec printr-un jet de apă rece, se scurg ,apoi se storc bine şi se amestecă cu amidonul. Se aşează pe un prosop curat ,se şterg şi se mai lasa câteva minute la zvântat.




Fileurile  se trec printr-un jet de apă rece, se şterg şi se ung cu un amestec de muştar, hrean, sare, piper, pătrunjel uscat sau verde după preferinţă,sare după caz şi se lasă câteva minute pentru a pătrunde condimentele în peşte .
Ouăle se bat cu sare, piper, pătrunjel, boia de ardei dulce după gust.



Fileurile se trec mai întâi prin făină, apoi prin ou şi după aceea se învelesc cu cartofii raşi,încercând să se acopere pe toate părţile.
Se aşează  fileurile în tava tapetată cu hârtie de copt şi unsă cu ulei de măsline, se stropesc cu vin si ulei de măsline, iar între fileurile de peşte punem căţei de usturoi întregi , necurăţaţi şi se introduce tava în cuptorul încins în prealabil  până se rumenesc frumos.
Dacă vă place varinata prăjită, atunci rumeniţi  fileurile câteva minute pe fiecare parte în ulei de măsline şi un cubuleţ de unt.
Se pot servi  merişoare deshidratate,  cu suc de lamâie, cu hrean sau cu smântână...





Niciun comentariu: