http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro
http://coltisorderai.blogspot.ro

BANNERE


EnterClick Toate retetele sunt pe Petitchef autor prezent pe gatesteinteligent Recensamantul Bloggerilor Reprezint Dobrogea in recensamantul Bloggerilor
Icoana brodata cu margele
Retete de mancaruri. Retete culinare.
...... ... Fericiti cei Prigoniti
... http://coltisorderai.blogspot.ro

sâmbătă, februarie 09, 2013

Pui cu roşii şi mămăliguţă





5 buc.  pulpe pui
8-10 rosii
o căpăţână mare de usturoi
mărar uscat măcinat
cimbru macinat
sare şi piper după gust
2 buc. for de dafin
5-6 boabe de piper
o linguriţă boia de ardei dulce
4 linguri ulei de măsline extravirgin
2 linguriţe pastă de tomate
1/2 linguriţă de miere de albine
100 ml vin alb
supă de carne , de legume sau apă caldă pentru subţierea sosului
50 g unt 
făină


Pulpele de pui se spală şi se zvantă pe  prosoape de hârtie. Trecem pulpele printr-un amestec de condimente, şi anume cimbru, boia dulce de ardei , mărar,  sare, piper după gust ,apoi se lasă la rece câteva minute pentru a absorbi condimentele.




Punem câteva linguri de făină într-o pungă de plastic, adăugăm bucăţile de carne, închidem punga ermetic sau  ţinem cu mâna de capătul pungii  agitând punga  până se acoperă pulpele  cu făină. Scoatem pulpele din pungă şi  îndepărtăm  surplusul de făină.



Aşezăm pulpele în tigaia dry cooker în care am încălzit în prealabil uleiul şi untul şi le rumenim pe ambele părţi.





Roşiile se spală , se decojesc şi se vor tăia în bucăti mai mari (2 sau 4 bucăţi în funcţie de mărimea roşiei).
Usturoiul se curăţă, se spală şi se toacă în felii sau cubuleţe...

Într-o crăticioară punem roşiile să fiarbă timp de 10-15 minute, se adaugă pasta de tomate, mierea de albine, usturoiul, foile de dafin ,vinul ,supa sau apă caldă pentru obţinerea consistenţei dorite, se condimentează , se sărează după gust (sare, piper proaspăt măcinat, piper boabe, mărar, boia de ardei dulce), se adaugă  pulpele şi sosul din tigaie şi se mai fierb câteva minute împreună.

Dacă nu aveţi timp să faceţi mămăliguţă , pâinea prăjită este binevenită...









Niciun comentariu: