http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro
http://coltisorderai.blogspot.ro
aaa

BANNERE


EnterClick Toate retetele sunt pe Petitchef autor prezent pe gatesteinteligent Recensamantul Bloggerilor Reprezint Dobrogea in recensamantul Bloggerilor
Icoana brodata cu margele
Retete de mancaruri. Retete culinare.
...... ... Fericiti cei Prigoniti
... http://coltisorderai.blogspot.ro

vineri, februarie 01, 2013

Sirop de ridiche neagra

Ridichea neagra are  un continut bogat in zaharuri, vitamine A,B,C, celuloza, uleiuri volatile si substante minerale ca magneziu, sulf, calciu.
Din cele mai vechi timpuri ridichea neagra s-a folosit  in  tratarea indigestiilor si ameliorarea tusei si a afectiunilor pulmonare si respiratorii. Mai recent s-a descoperit ca ridichea neagra este folosita si la detoxifierea sistemului digestiv, a anemiei, a ficatului, la stimularea functionarii vezicii biliare, la ameliorarea bolilor si dereglarilor cardiace, la tratarea anemiei, a afectiunilor tiroidei , in reumatism, sinuzita .Se spala o ridiche neagra dupa care se sterge si se taie un capac.

Se scobeste cu un cutit astfel incat sa se pasteze circa 1 cm de la coaja.Se toarna miere de albine, se pune capacul si se va lasa pana dimineata (pe o farfurie sau un castronel).

Siropul  obtinut se consuma de catre persoanele la care tusea nu cedeaza (cate o lingura de trei ori pe zi dupa masa).
Siropul se poate obtine si din felii de ridiche neagra amestecate cu miere de albine si stoarse a doua zi dupa ce lasa sucul.


                        


Niciun comentariu: