http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro
http://coltisorderai.blogspot.ro

BANNERE


EnterClick Toate retetele sunt pe Petitchef autor prezent pe gatesteinteligent Recensamantul Bloggerilor Reprezint Dobrogea in recensamantul Bloggerilor
Icoana brodata cu margele
Retete de mancaruri. Retete culinare.
...... ... Fericiti cei Prigoniti
... http://coltisorderai.blogspot.ro

sâmbătă, februarie 09, 2013

Supă de pui cu roşii şi tarhon (dietetică)



De data aceasta am să postez reţeta de supă  de pui dietetică pe care o pregătesc de când am probleme de sănătate, regimul este foarte strict, asta însemnând doar 300 g de carne pe săptămână, inclusiv peşte...Această supă  poate fi servită cu încredere nu numai de cei  care sunt nevoiţi să  ţină un regim hipocaloric şi hipoproteic (insuficienţă renală etc.) ... 
Secretul mâncării dietetice este să se arunce întotdeauna prima apă în care a fiert carnea,sarea este înlocuită cu succes de condimentele naturale, iar ideal ar fi ca la mâncarea cu carne să nu se folosească mai mult de 1-2 linguri ulei ... 

Măruntaiele şi aripioarele de la un pui
o ceapă
un morcov potrivit
1/2 albitură
1/2 ţelină mică
un ardei gras
4-5 roşii
2 ouă
tarhon uscat mărunţit
tarhon  verde (eu am folosit tarhon congelat)
sare opţional
2,5 - 3 l apă caldă

Bucăţile de pui se curăţă, se spală, se şterg cu un prosop de hârtie şi se pun la  fiert în puţină apă.         În momentul în care carnea a început să fiarbă , să se formeze spumă, scoatem bucăţile de carne şi aruncăm apa.
Tăiem  ceapa şi ardeiul  julien ,  ţelina , albitura , morcovul în cubuleţe mici . Se pun toate la înăbuşit în puţină apă şi  o lingură de ulei.
După ce legumele s-au înmuiat puţin, se completează cu  apă şi se fierb la foc mic, cu vasul acoperit cu un capac, aproximativ 10-15 minute, după care se adaugă carnea şi se continuă fierberea.Când carnea este pătrunsă se adaugă roşiile tăiate cuburi mai măricele, se sărează după gust , se acoperă şi se lasă să fiarbă şi roşiile.Când supa este gata se toarnă ouăle bătute cu tarhon uscat, se adaugă tarhonul verde , se acoperă şi se dă la o parte de pe foc.








Niciun comentariu: