http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro
http://coltisorderai.blogspot.ro
aaa

BANNERE


EnterClick Toate retetele sunt pe Petitchef autor prezent pe gatesteinteligent Recensamantul Bloggerilor Reprezint Dobrogea in recensamantul Bloggerilor
Icoana brodata cu margele
Retete de mancaruri. Retete culinare.
...... ... Fericiti cei Prigoniti
... http://coltisorderai.blogspot.ro

vineri, februarie 15, 2013

Traian Băsescu, primit de Papa Benedict al XVI-lea.Traian Basescu

Preşedintele Traian Băsescu şi soţia sa, Maria, au ajuns, vineri la prânz, la Vatican, pentru a se întâlni cu Papa Benedict al XVI-lea. Şeful statului nu a mers cu mâna goală la întâlnirea cu Suveranul Pontif, ci i-a făcut acestuia un cadou impresionant.

 Presedintele i-a dus Suveranului Pontif un tetraevangheliar ortodox Presedintele i-a dus Suveranului Pontif un tetraevangheliar ortodox 
Traian Băsescu este ultimul preşedinte european primit de Papa Benedict al XVI-lea, înainte de încheierea misiunii apostolice
Traian Băsescu este ultimul preşedinte european care se întâlneşte cu Papa Benedict al XVI-lea înainte ca acesta să se retragă din scaun, pe 28 februarie, aşa cum a anunţat.
Preşedintele României i-a făcut cadou Suveranului Pontif un tetraevangheliar ortodox. Acesta este o carte de dimensiuni impresionante şi cu un preţ pe măsură, estimat la 2.500 de euro. Administraţia prezidenţială a plătit, însă, doar 3.000 de lei pentru volumul apărut în 2008, legat în piele şi lucrat cu gravuri ce imită stilul cărţilor bisericeşti din Evul Mediu.
"Este un cadou extraordinar, mulţumesc. Cadoul meu este ceva mai mic", a răspuns Papa Benedict, care i-a oferit preşedintelui Băsescu o medalie aniversară a pontificatului său.
Băsescu i-a mulţumit Papei Benedict pentru că a acceptat să-l primească în această vizită şi i-a amintit de momentul vizitei anterioare pe care acesta a făcut-o la Vatican, în septembrie 2008, când l-a vizitat la reşedinţa vară de la Castelul Gandolfo.
Băsescu a avut, după întâlnirea cu Pap,a o întrevedere cu secretarul de stat Tarcisio Bertone, urmând să depună în Bazilica San Pietro un buchet de flori şi să păstreze un monument de reculegere la mormântul Papei Ioan Paul al II-lea.
La sosirea, Traian Băsescu a fost întâmpinat de Papa Benedict al XVI-lea şi de alte personalităţi de rang înalt de la Vatican.
Programul lui Traian Băsescu va fi unul extrem de încărcat. După întrevederea cu Suveranul Pontif, preşedintele României va avea o întrevedere şi cu cardinalul Tarcisio Bertone, secretarul de stat al Sfântului Scaun, funcţie care echivalează în organizarea de la Vatican cu cea de prim-ministru.
După această întrevedere preşedintele şi soţia sa vor depune flori şi vor deţine un moment de reculegere la mormântul Papei Ioan Paul al II-lea din Bazilica San Pietro.
În jurul orei 15.00, ora României, preşedintele Băsescu va participa la Ambasada României la Vatican la o recepţie unde va ţine un discurs despre importanţa acestei vizite la Sfântul Scaun. În cursul serii preşedintele va mai avea o întâlnire cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti din Italia, programul deplasării la Româ cuprinzând şi o vizită de stat la Ordinul Suveran al Cavalerilor Ioaniţi.

Papa Benedict al XVI-lea a primit un tetraevangheliar de la Băsescu
Întrevederea preşedintelui Traian Băsescu cu Papa Benedict al XVI-lea s-a încheiat, cei doi făcând la final schimb de cadouri, şeful statului primind de la Suveranul Pontif o medalie aniversară, transmite Mediafax.ro.
Băsescu i-a mulţumit Papei Benedict pentru că a acceptat să-l primească în această vizită şi i-a amintit de momentul vizitei anterioare pe care acesta a făcut-o la Vatican, în septembrie 2008, când l-a vizitat la reşedinţa vară de la Castelul Gandolfo.
Suveranul Pontif a rostit, la începutul întrevederii, încet, câteva cuvinte de răspuns la salutul preşedintelui Băsescu.
La finalul întrevederii din biblioteca privată a Suveranului Pontif, preşedintele Traian Băsescu i-a înmânat Papei Benedict cadoul său, un tetraevangheliar apărut în 2008, arătând că această carte este importantă pentru religia ortodoxă din România, fiind lucrată sub supravegherea Patriarhiei.
"Este un cadou extraordinar, mulţumesc. Cadoul meu este ceva mai mic", a răspuns Papa Benedict, care i-a oferit preşedintelui Băsescu o medalie aniversară a pontificatului său.
Volumul bisericesc oferit de preşedintele Traian Băsescu este masiv, cântărind mai multe kilograme. Are o lăţime de un metru, cu coperţile deschise, înălţimea fiind de 30 de centrimetri, iar grosimea de 25 de centrimetri.
Băsescu a avut după întâlnirea cu Papa o întrevedere cu secretarul de stat Tarcisio Bertone. urmând să depună în Bazilica San Pietro un buchet de flori şi să păstreze un monument de reculegere la mormântul Papei Ioan Paul al II-lea.

sursa rtv si cotidianul.ro

Niciun comentariu: