http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro
http://coltisorderai.blogspot.ro
aaa

BANNERE


EnterClick Toate retetele sunt pe Petitchef autor prezent pe gatesteinteligent Recensamantul Bloggerilor Reprezint Dobrogea in recensamantul Bloggerilor
Icoana brodata cu margele
Retete de mancaruri. Retete culinare.
...... ... Fericiti cei Prigoniti
... http://coltisorderai.blogspot.ro

marți, august 27, 2013

Biserica greacă din Constanţa - cel de al doilea hram- Sf.Mc.Fanurie 27 august 2013

Sfântul Mare Mucenic Fanurie, mângâierea celor necăjiţi
CREDETI CU TĂRIE şi veţi primi degrabă ajutor...
Mulţumesc, Sfinte Fanurie pentru ajutorul primit !
Nu se cunoaste cu exactitate locul si perioada in care a trait Sfantul Fanurie, insa este reprezentat intr-o icoana de secol XIV, descoperita printre ruinele unei biserici din insula Rhodos. Cultul sau este foarte raspandit in randul grecilor, fiind considerat sfant facator de minuni.
O istorisire aminteste ca in prin anul 1500 niste pastori au descoperit o pestera luminata de o flacara. Inainte de a se inapoia la casele lor au ajuns, cu efort, in rapa unde se afla pestera, iar acolo au gasit moastele sfantului si pe o piele de animal povestita viata lui. Era cel mai mare dintre cei 13 copii ai familiei si, dupa moartea tatalui, a descoperit ca pentru a le asigura hrana, mama sa dansa noaptea intr-un local. Din acel moment Fanurie a parasit familia si si-a inchinat viata slujirii lui Dumnezeu, in post si rugaciune.
Traditia spune ca pentru mantuire mamei Sfantul Fanurie a facut tot ce i-a stat in putinta. Chiar in momentul martirajului, prin ucidere cu pietre, sfantul s-a rugat lui Dumnezeu ca tot cel ce se roaga pentru mama lui sa fie miluit de catre Dumnezeu. Ritualul cere ca rugaciunea sa fie insotita de o turta facuta din noua ingrediente, impartita, dupa binecuvantarea preotului, saracilor.


http://valentinaghidculinar.blogspot.ro/2012/08/biserica-greaca-din-constanta-cel-de-al.html

Niciun comentariu: