http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro
http://coltisorderai.blogspot.ro
aaa

BANNERE


EnterClick Toate retetele sunt pe Petitchef autor prezent pe gatesteinteligent Recensamantul Bloggerilor Reprezint Dobrogea in recensamantul Bloggerilor
Icoana brodata cu margele
Retete de mancaruri. Retete culinare.
...... ... Fericiti cei Prigoniti
... http://coltisorderai.blogspot.ro

luni, august 12, 2013

O CURA DE AEROSOLI LA MARE...
Aerosolii se definesc ca fiind micro-particule solide, lichide sau gazoase aflate in suspesie in atmosfera. Ei se formeaza prin diferite mecanisme cele mai frecvente fiind evaporarea si actiunea mecanica (valurile marii care se sparg la tarm produc aerosoli marini). Specialistii sunt de parere ca din punct de vedere calitativ cei mai benefici aerosoli sunt cei de natura marina, pe care ii inspiram la malul marilor si oceanelor in anumite conditii. Apa de mare contine pe langa sare si oligoelemente (clorura de sodu, iod, brom, magneziu, calciu) puternic ionizate de razele ultraviolete, un adevarat cocktail de sanatate. Aerosolii marini sunt alcatuiti din microparticule provenite din spuma valurilor ce se sparg in larg sau pe coasta, particule care sunt antrenate de curentii de aer. Zona cea mai bogata in aerosoli o constituie o fasie de plaja de 50 - 100 m. Digurile si falezele de la malul marii se mai numesc si "patria aerosolilor marini" deoarece in momentul in care valurile se sparg de faleza sau de diguri, stropi foarte fini se disperseaza in aer producand astfel aerosoli. Curele zilnice este bine sa dureze minim jumatate de ora, cu prelungire pana la cateva ore. Ideale sunt plimbarile in zonele amintite mai sus, dimineata intre orele 6 si 10 - 10:30 si seara dupa ora 18 vara si dupa ora 16:30 primavara si toamna. Iarna sunt indicate curele cu aerosoli la orice ora din zi numai in zilele cu soare si fara ger sau vant puternic. O cura eficienta de aerosoli dureaza minim 10-12 zile, ideal ar fi 18 zile, macar o data pe an.

Un comentariu:

Vila Rocco spunea...

Invitam toti copiii mici cu parinti (sau bunici) la o cura de aerosoli in Eforie Nord la vila Rocco, unde aveti avantajul unui loc de joaca interior foarte spatios.
Astfel, in extrasezon (mai-iunie, septembrie-octombrie) copiii pot face si aerosoli, se pot bucura de mare si nisip pe o plaja neaglomerata, sau in zilele cu vreme nefavorabila se vor simti bine la locul de joaca.
http://www.vilarocco.ro/eforie-nord/cura-de-aerosoli-in-septembrie