http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro
http://coltisorderai.blogspot.ro
aaa

BANNERE


EnterClick Toate retetele sunt pe Petitchef autor prezent pe gatesteinteligent Recensamantul Bloggerilor Reprezint Dobrogea in recensamantul Bloggerilor
Icoana brodata cu margele
Retete de mancaruri. Retete culinare.
...... ... Fericiti cei Prigoniti
... http://coltisorderai.blogspot.ro

luni, noiembrie 25, 2013

Negresa cu glazura de ciocolata




 Ingrediente
4 oua
250 gr zahar
350 ml lapte
150 ml ulei
4 linguri cu cacao
300 gr faina ( compozitia trebuie sa fie ca de chec - daca mai este nevoie mai adaugati 1-2 linguri ) 
esenta de rom si de portocala dupa gust (daca va place puteti folosi coaja rasa de portocala)
o lingura cu varf  zahar pudra vanilat
1 plic praf de copt stins in putin otet de mere sau zeama de lamaie
o canita cu miez de nuca macinat mai mare sau dupa gust

Pentru glazura
o cana cu cafea preparata ( 14 linguri )
300 gr ciocolata cu lapte
30-50 g de unt

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma cu un varf de cutit de sare si impreuna cu zaharul pana se formeaza o bezea.Galbenusurile se bat separat , se adauga treptat uleiul, se omogenizeaza , se incorporeaza usor in bezea si se bate compozitia pana devine ca o crema.
Turnam laptele, praful de copt stins, esentele (coaja de portocala), zaharul pudra vanilat si amestecam in continuare.
Incorporam in ploaie faina si cacaoa cernute in prealabil.Dupa omogenizare punem nuca .
Se unge tava dreptunghiulara sau rotunda cu unt,se poate tapeta cu hartie de copt si se toarna compozitia.
Se coace in cuptorul incins la o temperatura potrivita timp de 30-35 de minute in functie de cuptor(se face testul cu scobitoarea). O scoatem din cuptor cand este gata, o lasam sa se raceasca , dupa care se toarna glazura. Dupa preferinta se presara nuca inainte si dupa portionare.

Ciocolata pentru glazura se rupe in bucatele, se adauga cafeaua  si  topeste la bain marie . Dupa topire se adauga untul pentru a da stralucire .









Niciun comentariu: