http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro
http://coltisorderai.blogspot.ro
aaa

BANNERE


EnterClick Toate retetele sunt pe Petitchef autor prezent pe gatesteinteligent Recensamantul Bloggerilor Reprezint Dobrogea in recensamantul Bloggerilor
Icoana brodata cu margele
Retete de mancaruri. Retete culinare.
...... ... Fericiti cei Prigoniti
... http://coltisorderai.blogspot.ro

joi, noiembrie 28, 2013

Procesiune religioasă - Cu ocazia sarbatorii Sf. Ap. Andrei au fost aduse la Catedrala Arhiepiscopala Constanta Moastele Sf. Dimitrie Izvoratorul de Mir din Tesalonic. Vineri la orele 16,00 vor pleca spre Manastirea Pestera .

                                Procesiune religioasă

Joi, 28 noiembrie, de la ora 17.00, au sosit în Constanța racla cu moaștele Sfântului Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, adusă de la Tesalonic (Grecia) de către IPS Panteleimon, Mitropolit de Theoupoleos.   
           
                                                    Fotografie: Cu ocazia sarbatorii Sf. Ap. Andrei vor fi aduse la Catedrala Arhiepiscopala si la Manastirea Pestera moastele Sf. Dimitrie Izvoratorul de Mir din Tesalonic. Moastele vor sosi joi seara, prilej cu care se va organiza si o procesiune religioasa.

                                 

Întâmpinarea lor se va face în fața Sălii Sporturilor, de unde credincioșii, preoții și oaspeții din Grecia vor pleca în procesiune spre Catedrala Arhiepiscopală pe traseul:

 Sala Sporturilor – B    dul. Tomis – str. Traian – Valea Portului – Catedrală.
Pe toată durata desfășurării procesiunii fanfara marinei militare va intona cântece patriotice. De asemenea, soldații vor avea torțe aprinse.

Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, a fost fiul prefectului cetății Tesalonicului, în vremea împăratului Dioclețian (284-305). Părinții săi erau creștini în taină, iar după moartea tatălui a preluat funcția de prefect. Întors victorios dintr-o campanie militară, Galeriu a poruncit să fie aduse ofrande zeilor. Refuzând să se închine idolilor, Dimitrie a fost întemnițat. Supărat că Dimitrie l-a binecuvântat pe Nestor înaintea luptei cu Lie, împăratul a ordonat uciderea lui Dimitrie. Văzând soldații intrând în celulă, mucenicul și-a descoperit coasta pentru a fi împuns cu sulița. A fost martirizat pe la anul 306.Niciun comentariu: