http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro
http://coltisorderai.blogspot.ro
aaa

BANNERE


EnterClick Toate retetele sunt pe Petitchef autor prezent pe gatesteinteligent Recensamantul Bloggerilor Reprezint Dobrogea in recensamantul Bloggerilor
Icoana brodata cu margele
Retete de mancaruri. Retete culinare.
...... ... Fericiti cei Prigoniti
... http://coltisorderai.blogspot.ro

marți, noiembrie 05, 2013

RECENZIE ŞI REŢETE TESTATE LA NOUL APARAT MULTIFUNCŢIONAL PHILIPS MULTICOOKER - CAMPANIA „REȚETELE DELICIOASE ALE TUTUROR MAMELOR, LA TINE ÎN BUCĂTĂRIE „, cu noul aparat de gătit multifuncțional Philips Multicooker. ETAPA a II-a

RECENZIE ŞI REŢETE TESTATE LA NOUL APARAT MULTIFUNCŢIONAL PHILIPS MULTICOOKER
CAMPANIA „REȚETELE DELICIOASE ALE TUTUROR MAMELOR, LA TINE ÎN BUCĂTĂRIE „, cu noul aparat de gătit multifuncțional Philips Multicooker.
ETAPA a II-a


Totul despre noul aparat de gătit multifuncțional Philips Multicooker...
Găteşte rapid, uşor şi sănătos, Roagă-te, Iubeşte!

Pentru mine, familia este cel mai important lucru din lume. În ciuda faptului că am crescut în perioada comunistă, am doar amintiri plăcute legate de copilăria mea. Am învăţat de la mama, bunica şi mătuşica mea să calc, să gătesc, să spăl, să tricotez...
Dar lucrul cel mai important este acela că m-au învăţat să am încredere în mine, să mă descurc singură în orice situaţie şi să nu uit de unde am plecat.

Sunt fericită că am fost printre primele persoane din România care au testat noul aparat de gătit multifuncțional Philips Multicooker...
(http://www.gustos.ro/philips-multicooker.html)

Am intrat deja în posesia noului meu “partener”, aşa că o să încercăm să ne obişnuim unul cu celălalt înainte de a ne apuca serios de treabă.

Sunt sigură că de acum “partenerul” meu Philips Multicooker, îmi va fi de un real ajutor în bucătărie pentru că oferă posibilitatea de a găti rapid, sănătos, mult mai uşor şi fără teamă că se lipeşte mâncarea. Cu aparatul de gătit multifuncțional Philips Multicooker  pot găti rețete la fel de delicioase şi diversificate ca mâncărurile mamei sau ale bunicii.

Cu cele 12 programe de gătit și 22 de setări de temperatură, pot să le gătesc celor dragi preparatele preferate indiferent că vreau să le fierb, să le prăjesc, să le coc, să le gătesc la aburi sau prin înăbușire.(http://www.cooker.philips.roEste foarte simplu şi uşor!

 Ştiu ce ingrediente folosesc şi câştig timp preţios pentru a putea face şi alte lucruri, pot selecta, prin doar o apăsare pe buton, propriul profil înregistrat de aparat şi astfel poate prepara mâncarea preferată...

Nu este de neglijat nici datele tehnice ale aparatului, care sunt esenţiale...

Pun ingredientele în aparat, setez funcția și timpul potrivit, IAR minunatul aparat GĂTEŞTE mâncăruri pe placul tuturor: ciorbiţe, supe, tocănite, iaurt simplu sau cu fructe, paste, gris cu lapte, sarmale, ardei umpluţi, sau chiar deserturi delicioase...
E o adevărată binecuvântare ... Philips Multicooker gătește în lipsa ta și... CEL MAI IMPORTANT... te așteaptă cu mâncarea caldă când te întorci http://www.cooker.philips.ro )CINE NU ŞI-AR DORI ACEST LUCRU? Cronometrul aparatului îți permite să lași până la 12 ore mâncarea la preparat sau să programezi să fie gătită cu până la 24 ore mai târziu, fără emoții că o vei găsi arsă sau gătită insuficient. După ce termină de gătit, aparatul pornește automat funcția pentru păstrarea caldă a alimentelor până la 24 de ore și astfel ai oricând mâncarea gata pentru a fi servită.

În plus, Philips Multicooker este creat astfel încât alimentele gătite să își păstreze gustul și aroma pentru că este dotat cu valvă ajustabilă pentru controlul presiunii și sistem de gătire computerizat. Datorită sistemului de încălzire 3D și a vasului gros de 2 mm, căldura este distribuită uniform astfel încât să ai parte de mâncare cu un gust excelent. Are un vas de 5l, care îți permite să pregătești aproximativ 6 porții medii dintr-o singură tranșă.
Philips Multicooker are cu un vas special pentru gătit la aburi, vas pentru măsurarea ingredientelor, linguri pentru mâncarea lichidă și solidă și mănuși din silicon.Se poate utiliza oriunde datorită dimensiunilor sale şi a designului compact şi se poate muta cu ușurință folosind mânerul rotativ, care nu se încălzește.

ŞI ACUM E TIMPUL SĂ TRECEM LA TREABĂ... GÂNDIM ŞI PREGĂTIM, MAI ALES CĂ AVEM ÎN VIZITĂ DOUA MĂICUŢE DRAGI DE LA O MĂNĂSTIRE DIN MOLDOVA ...


MENIUL PREGĂTIT ÎMPREUNĂ CU “PARTENERUL” MEU DE NĂDEJDE PHILIPS  MULTICOOKER

- VARZA CĂLITĂ CU CARNE DE PORC
- CIORBA DE PEŞTE

- PENNE CU USTUROI ŞI CIUPERCI, dar care se pretează de minune ca şi garnitură pentru PULPA DE VIŢEL CU SOS DE VIN ŞI PIPER ROŞU 

- M-am gândit să fierb zarzavatul pentru ultima SALATA BOEUF CU CARNE DE VIŢEL înainte de a intra în postul Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos, iar de post o să pregătesc o MÂNCARE DE VINETE ÎN STRATURI.

- Având în vedere că am avut paste de post e timpul să pregătesc şi  paste CANNELONI UMPLUTE CU CARNE DE CURCAN, iar la micul dejun o să pregătesc OMLETĂ.

- Şi pentru că au fost Moşii de toamnă - pomenirea celor adormiţi am fiert grâul pentru COLIVA şi am făcut o PRĂJITURĂ CU DOVLEAC ŞI MERE.

Când ridicați capacul în timpul sau după prepararea mâncării să-l ridicaţi cu mare atenţie având grijă la aburul foarte fierbinte.


VARZĂ CĂLITĂ CU CARNE DE PORC



Ingrediente

O varză de 2 kg, 1 kg carne de porc tăiată cubuleţe, jum. ardei gras, o ceapă roşie, 3 fire ceapă verde, o roşie, o legătură mărar, pasta de roşii, sare, piper boabe şi măcinat, cimbru, boia dulce de ardei, foi de dafin, un păhărel cu borş.

Mod de preparare

Varza se toacă fideluta, se presara sare, se amesteca şi se lasa cca 30 minute să se înmoaie.
Între timp punem în vas carnea, ceapă, roşia, ardeiul şi fixăm FRY 20 de minute. Amestecaţi ocazional. Ulei nu se adaugă pentru că îşi lasa carnea grăsime suficientă. Când se termină programul scoatem carnea şi punem varza la fiert cu foi de dafin, piper măcinat şi boabe, cimbru, boia dulce de ardei şi se programează 40 de minute STEW.Când varza s-a înmuiat adăugaţi carnea, borşul, pasta de roşii.La final adăugaţi mărarul tocat.
Soţul prefera varza mai scăzută şi chiar mai  rumenita... Pentru acest lucru am programat aparatul la 30 de minute BAKE la 160 de grade şi chiar a ieşit tare bine...












OMLETĂ

Ingrediente

3 ouă, 2 linguri ulei măsline 3 fire ceapă verde, 3 rondele roşii, 2 felii de şuncă, 3 feliuţe de caşcaval, sare, piper, cimbru, nucşoara

Mod de preparare

Se bat albuşurile cu un praf de sare. Gălbenuşurile se freacă separat, se adauga sare, condimente după gust şi se amesteca uşor cu albuşurile bătute.
În vas se adauga uleiul, ceapă, şuncă, roşiile tocate şi se setează 2 minute BOIL, după care se toarnă ouăle şi se programează 10 minute STEW. Se întoarce prin răsturnare cu ajutorul unei farfurii şi se rumeneşte şi pe cealaltă parte.









CIORBĂ DE PEŞTE



Ingrediente

4 căpăţâni ciortănaş (crap) şi caras, 6 buc. guvizi, o legătură ceapă verde tocata, o ceapă uscată tăiată peştişori (solzişori), un ardei gras roşu tăiat cubuleţe, un morcov potrivit tocat mărunt, o albitură mică tăiată cubuleţe, o bucăţică de ţelina tăiată fâşii mici, o roşie mare tăiată cubuleţe, 2 linguri ulei de măsline, leuştean şi tarhon verde sau uscat după gust, 1 ou, 1 l borş fiert în prealabil, 1,5 l apa, sare, piper, cimbru, 2 căţei de usturoi.

Mod de preparare

Punem în vasul de gătit 2 linguri ulei de măsline, 1,5 l apa şi selectam programul STEW 40 de minute. După 30 de minute zarzavatul este fiert şi atunci turnam borşul, punem sare şi condimente după gust şi închidem capacul. Dupa10 minute punem căpăţânile de peşte, apoi după 3-4 min. punem şi guvizii (întotdeauna se începe cu peştele mai mare, deoarece fierbe un pic mai greu). Când ciorba este gata se adauga oul bătut, usturoiul tocat mărunt şi verdeaţă tocată mărunt după gust.









MÂNCARE DE VINETE ÎN STRATURI


Ingrediente

3 vinete tăiate rondele subţiri, o ceapă roşie tăiată rondele, 2 roşii feliate, o căpăţână usturoi, busuioc, nucşoara, sare, o lămâie, 2 linguri ulei măsline, 150 ml suc de roşii, cca 100 ml apă.

Mod de preparare

Se pregăteşte o soluţie, un baiţ din zeama de lămâie, puţină apă, 3 căţei de usturoi pisat, puţin busuioc, se toarnă peste vinete şi se ţin cca 15 minute în această soluţie.
În vasul uns cu puţin ulei se aşează alternativ un strat de vinete, ceapă, roşii, usturoi până se termină legumele , după care se toarnă sucul de roşii şi apa, se condimentează şi se sărează după gust.Se programează la 50 de minute STEW.







 PULPĂ DE VIŢEL CU SOS DE VIN ŞI PIPER ROŞU 



Ingrediente

1 k g pulpă vițel, o căpățână mare de usturoi, un pahar suc de roșii, 2 linguri ulei măsline,
Un pahar apă, 200 ml vin roșu, sare, piper roșu, busuioc, 2 buc. foi dafin, o leg. Ceapă verde, 2 roșii, un vârf de linguriţă miere de albine, ½ linguriţa boia dulce de ardei

Mod de preparare

Sosul marinat se obţine din 100 ml vin roşu, 50 ml ulei de măsline, o căniță apă, sucul de la o lămâie. În plus am adăugat 3-4 căţei de usturoi, piper, cimbru, o frunză de dafin. Toate ingredientele se amesteca bine...

Mi-am dorit să iasă o friptură cu adevărat fragedă, mai ales că acum am un ajutor de nădejde în Philips Multicooker, aşa că am trecut la marinarea cărnii.

Bucata de carne se spală, se zvântă și taie în felii subțiri.
Usturoiul şi ceapă se toacă mărunt, roşiile se taie rondele sau felii subţiri.
Se aşează feliile de carne în sosul pentru marinat şi se lasa carnea la frigider pentru cca 3-4 ore (se poate ţine până la 5 ore). Carnea trebuie să fie acoperită în totalitate de lichid.


După marinare, carnea se scurge bine şi se aşează în vasul de gătit. Se toarnă 2 linguri ulei de măsline, se adauga ceapă, usturoiul, foaia de dafin, puţină apă, se închide capacul, se pune aparatul în priză și se fixează FRY pentru 10 minute, timp în care întoarceţi carnea pe ambele părţi. După finalizare adăugaţi roşiile, vinul (100 ml), condimente şi fixaţi o oră şi 40 de minute STEW. 














PENNE  CU USTUROI ŞI CIUPERCI





Ingrediente

500 g paste, 10 ciuperci proaspete tăiate după preferinţă, 2 linguri ulei de măsline, trei căni şi jum. Apa, sare, piper, busuioc, boia dulce de ardei, 10 căţei de usturoi tocat mărunt, 2 căţei de usturoi necurăţaţi, un pahar suc de roşii sau ketchup.

Mod de preparare

Ciupercile se curată, se spală, se toacă bucăţi mai mari şi se pun în vasul de gătit împreună cu 2 linguri ulei de măsline, o cană cu apă şi doi căţei de usturoi necurăţaţi. Se programează FRY pentru 10 minute. Amestecaţi ocazional. După oprirea programului scoateţi cei 2 căţei de usturoi, setaţi 10 minute programul STEW, adăugaţi restul de apă, suc de roşii, ketchup, condimentaţi şi săraţi, puneţi paştele. Spre final ridicaţi capacul şi presaraţi usturoiul şi busuioc.




SALATĂ BOEUF CU CARNE DE VIŢEL 


Ingrediente

400 g carne de viţel, 12 cartofi potriviţi, 3 morcovi, o albitură, o ţelină mică, 300 g mazăre fiartă, castraveţi muraţi şi gogoşari în oţet după gust, sare, piper, cimbru, o lingură muştar, maioneză după gust.

Mod de preparare

Legumele se curată, se spală şi se fierb împreună cu carnea. Cartofii se pun în vasul de gătit întregi deoarece fierb mai repede, iar morcovul, albitura şi ţelina se taie bucăţi. Carnea se spală, se scurge de apă şi se taie bucăţi mici. Se toarnă apă până la jumătatea vasului, urmând să mai completaţi pe parcursul fierberii. Programaţi 15 minute BOIL, după care fixaţi 40 de minute STEW.
După terminarea programului, legumele şi carnea se scot, se scurg de apă şi se lasă la răcit. Eu obişnuiesc  să dau legumele pe razătoarea mare, se adaugă murăturile tocate, carnea tăiată mărunt.

Se pun într-un castron și se amestecă cu mazărea, maioneza, muștarul, sarea, cimbrul și piperul, după gust.












CANNELONI CU CARNE DE CURCAN



Ingrediente

1/2 cutie de paste canneloni, 1/2 kg carne de curcan, 200 ml suc de roşii, 100 ml suc de roşii, măr şi morcov, 150 ml vin alb, ceapă verde, ceapă roşie, câteva fire de pătrunjel şi mărar, 1-2 roşii, 4 căţei de usturoi, sare, piper, oregano, busuioc, caşcaval

Mod de preparare

Se căleşte carnea cu ceapă, 2 căţei de usturoi, 50 ml vin, puţină apă, condimente şi sare după gust timp de 7 minute la programul FRY.Când se finalizează programul se presară puţin caşcaval, verdeaţa tocată, se amestecă şi se lasă la răcorit. După ce s-a răcit compoziţia se umplu tuburile de canneloni şi se aşează în vasul uns în prealabil cu ulei de măsline. Între paste şi pe deasupra se aşează bucăţele de caşcaval, felii de roşii, 2 căţei de usturoi tocat, se toarnă sucul, restul de vin şi se programează la 40 de minute STEW.













COLIVĂ




Ingrediente

500 g arpacaş, 1,5 l apă, 500 g miez de nucă, 100 g stafide, 150 g zahăr, esenţă de lămâie, portocală, rom, migdale după gust, 2 pliculeţe zahăr vanilat, 100 g biscuiţi pisaţi, zahăr pudră, cacao, nucă de cocos, bomboane pentru ornat

 Mod de preparare

Grâul se alege, se curăţă de impurităţi, se spală în 9 ape călduţe numite cele 9 cete îngereşti, după care se pune la fiert în vasul de gătit adăugând apa şi fixând programul RICE/PASTA. În apă se adaugă un praf de sare.În timpul fierberii puteţi ridica capacul pentru a amesteca uşor. Când aparatul arată că mai sunt 10 minute din program ridicaţi capacul, turnaţi zahărul, amestecaţi uşor şi continuaţi fierberea cu capacul ridicat. În cazul în care vă place grâul foarte fiert şi coliva mai moale mai puteţi adăuga pe parcursul fierberii câte puţină apă.

Grâul fiert se răstoarnă în alt vas (să nu fie din material plastic), se presară deasupra nuca măcinată şi se acoperă cu un prosop curat şi umed pentru a împiedica uscarea, prinderea unei cruste deasupra.

Dimineaţa la prima oră se amestecă cu zahărul vanilat, esenţă, câteva linguri din biscuiţii pisaţi, stafidele, câteva bombonele, se aşează pe platouri şi se ornează cu biscuiţi pisaţi, cacao, zahăr pudră, nucă de cocos, bomboane.













PRAJITURĂ CU DOVLEAC ŞI MERE



Ingrediente

300 g dovleac, 3 mere, 6 ouă, 200 g zahăr, 300 g faină, 10 linguri ulei, 3 linguri apă minerală în care se dizolvă o lingură praf de copt, scorţişoară, esenţă de rom şi de migdale, un pliculeţ zahăr vanilat, nucă de cocos.

Mod de preparare

Dovleacul şi merele se curăţă de coajă şi se dau pe razătoarea mare. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare. Gălbenuşurile se bat cu zahărul, se adaugă esenţă şi scorţişoară după gust, zahărul vanilat, apoi se toarnă uşor uleiul şi apa minerală în care s-a dizolvat praful de copt, iar la sfârşit se încorporează albuşurile, faina, dovleacul şi merele rase.

Vasul se unge cu ulei, se toarnă compoziţia şi se fixează programul BAKE la 180 grade timp de 45 de minute. După coacere se presară deasupra  nucă de cocos şi scorţişoară.











Această experienţă a fost unică...

Aparatul Philips Multicooker (http://www.cooker.philips.ro) a poposit în bucătărioara mea, am pregătit împreună mâncăruri gustoase şi sănătoase, iar pregătirea mesei cu Philips Multicooker a devenit o plăcere şi pentru soţul şi fiica mea. Philips Multicooker se deosebeşte de alte produse de pe piaţa printr-un design deosebit, funcţii multiple, uşurinţă şi eficientă la utilizare şi timpul redus de preparare. Este o investiţie excelentă pentru timpul şi sănătatea noastră. Şi, nu în ultimul rând, este uşor de curăţat şi de întreţinut.

„Pune credință în lucrurile mici pe care le faci, pentru că în ele stă puterea ta.”

Vă aştept să fiţi alături de mine şi de această dată VOTÂND recenzia şi... bineînţeles reţetele pregătite accesând linkul CAMPANIEI „REȚETELE DELICIOASE ALE TUTUROR MAMELOR, LA TINE ÎN BUCĂTĂRIE „ , cu noul aparat de gătit multifuncțional Philips Multicooker, ETAPA a II-a.


VĂ MULŢUMESC 

10 comentarii:

Sidy spunea...

Felicitari draga Valentina pentru toate bunatatile ce le-ai creat !
Sunt minunate...
Mult succes in continuare .
Te tzuc cu mare drag !

valentina ionita spunea...

Multumesc mult Sidy...Multa bafta si tie...Te pup

Anonim spunea...

draga Valentina,daca unele retete mi s-au parut normale gatite in aparat,cu reteta de coliva pregatita in aparatul Philips m-ai dat gata! succes !
(Ana)

valentina ionita spunea...

Multumesc mult Ana pt cuvintele frumoase si pt sustinere...O zi placuta...

iulila spunea...

Foarte util. Dupa câtă reclama i-ai facut cu retetele si pozele as fi cumparat aparatul fara retineri. Deocamdata am 3D air fryer de la delumano si nu stiu daca s-ar potrivi retetele :( si tot de la ei am o oala sub presiune la care pana acum am gatit doar fasole ;). Foarte util articolul! Bravo!

Valentina Ionita spunea...

Multumesc mult Iulia... Chiar este un ajutor de nadejde... La multi ani!

Victoria Pinzaru spunea...

Iulila, daca ar fi sa compari acest aparat cu cel de la Delimano, care crezi ca este mai practic? eu locuiesc in chirie si nu vreau sa am multe aparate in bucatarie...

Valentina, Multumesc pentru articol, chiar ma gindesc sa-l incerc si eu :)

Victoria Pinzaru spunea...

Iulila, daca ar fi sa compari acest aparat cu cel de la Delimano, care crezi ca este mai practic? eu locuiesc in chirie si nu vreau sa am multe aparate in bucatarie...

Valentina, Multumesc pentru articol, chiar ma gindesc sa-l incerc si eu :)

Valentina Ionita spunea...

Victoria, eu le recomand cu mare drag pe amandoua...Ramane la aprecierea ta ...

iulila spunea...

Victoria, eu recomand pe cel postat aici. Pt ca in acesta ai mai multe posibilitati de a gati mai ales ceea ce numim noi felul doi dar si ciorbe. Oala sub presiune de la delimano m-a dezamagit total pt ca are functii prestabilite de care depinzi 100%. Ma gandesc sa-ni cumpar acum una pt foc deschis, eu o am pe curent. Iar la 3D fryer delimano nu poti gati cele prezentate atat de clar si bine aici. Ce-i drept pestele la gratar si tot ce se face la gratar iese super la 3D(nu pot sa cred cata grasime a putut curge din niste macrou!). Coptul e mai problematic, inca n-am dscoperit eu ce trebuie (ma refer la coacerea blatului). Si nu prea ai cum sa gatesti "felul doi" in el. Asadar cu incredere philips. Eu deja am dat o gramada de bani pe celelalte doua asa ca mai astept...:(