http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro
http://coltisorderai.blogspot.ro
aaa

BANNERE


EnterClick Toate retetele sunt pe Petitchef autor prezent pe gatesteinteligent Recensamantul Bloggerilor Reprezint Dobrogea in recensamantul Bloggerilor
Icoana brodata cu margele
Retete de mancaruri. Retete culinare.
...... ... Fericiti cei Prigoniti
... http://coltisorderai.blogspot.ro

joi, noiembrie 14, 2013

ŞI ... RUGĂCIUNEA DE ACASĂ ARE PUTERE!!!

Trăim într-o lume plină de răutate,de nedreptate,şi de infidelitate.Dumnezeu însă are un scop cu familiile noastre şi vrea ca noi să comunicăm cu EL în orice problemă a vieţii.Rugăciunea înseamnă comunicare cu Dumnezeu.Atunci când te rogi comunici.Este la fel ca şi comunicarea în familie.Ca relaţia cu partenerul de viaţă să meargă trebuie să ai în vedere comunicarea. Tot aşa,ca relaţia noastră cu Dumnezeu să reziste trebuie să fie ai în vedere rugăciunea. Rugăciunea are o putere nelimitată…  Nu poţi creşte din punct de vedere spiritual şi nu poţi progresa în viaţa creştină fără rugăciune. Dumnezeu întotdeauna răspunde rugăciunilor noastre…Chiar dacă rugăciunea nu lucrează în felul în care ne aşteptăm noi să facă,Dumnezeu întotdeauna ne dă un răspuns.Răspunsul Lui pentru noi poate fi DA,NU sau AŞTEAPTĂ.

Tatăl Nostru ştie de ce avem noi trebuinţă însă se aşteaptă ca noi să-i spunem,să-i comunicăm.El se aşteaptă ca noi să îi cerem ajutorul şi să-l lăsăm să lucreze în viaţa noastră aşa cum El doreşte. Rugăciunea poate vindeca trupul şi sufletul, poate transforma o viaţă…Totul e să ne rugăm cu putere, cu sinceritate, cu credinţă , cu smerenie, cu nădejde, cu stăruinţă şi prin Duhul Sfânt...

“MARE PUTERE ARE RUGĂCIUNEA FIERBINTE A CELUI NEPRIHĂNIT” Iacov 5:16

Diavolul ar face orice ca noi să nu ne rugăm,pentru că el ştie că rugăciunea aduce binecuvântare. Atunci când reuşeste să ne fure timpul de rugăciune , el reuşeşte să ne fure multitudinea  de binecuvântări pe care o putem primi în urma rugăciunii.

SCOPUL RUGĂCIUNII ESTE BIRUINŢA !

În primul rând, prin alegerea unui colț de rugăciune liniștit. Apoi, este vital să stabilim un program permanent de rugăciune acasă. Stabiliți o vreme de rugăciune: seara, dimineața și în timpul zilei. Programul de rugăciune să nu fie prea lung, așa încât să nu devină prea obositor din pricina noutății acestei experiențe. Răstimpul oferit rugăciunii trebuie întotdeauna să fie tratat cu frică, efort și atenție. Pe lângă rugăciunea personală este nevoie și de unele elemente externe: statul în picioare, metaniile, îngenunchiatul, însemnarea cu semnul Sfintei Cruci, citirea rugăciunilor. Cu cât mai des se va ruga cineva astfel, cu atât mai bine. Este bine să ne obișnuim cu rugăciunea, întrucât la început, sufletul este imediat aprins de dorul rugăciunii.
Trebuie să ne rugăm simplu: ridicându-ne la rugăciune, să spunem rugăciunea cu frică și cu cutremur, ca și cum am șopti-o în urechea lui Dumnezeu, însoțind cuvintele rugăciunii cu semnul Sfintei Cruci, metanii și plecări ale genunchilor. Canonul de rugăciune pe care ni-l dă părintele duhovnic trebuie îndeplinit mereu, fără scăpări.
Există chiar și trepte ale rugăciunii: prima treaptă este cea a rugăciunii fizice, care constă mai mult din citirea rugăciunilor, stat în picioare și metanii; mintea hoinărește, nu există o înclinație ontologică spre rugăciune: efortul și răbdarea sunt indispensabile; aceasta este rugăciunea activă. A doua treaptă este rugăciunea stăruitoare: mintea începe să se obișnuiască să se concentreze la vremea rugăciunii și să rostească toată rugăciunea fără ca gândurile să se risipească. A treia treaptă este rugăciunea simțurilor: inima devine plină de sentimente, și ceea ce până aici era gând acum devine sentiment. Cine a ajuns la această treaptă se roagă fără cuvinte, căci Dumnezeu este Dumnezeul inimilor.
Citiți Cuvântul lui Dumnezeu, Noul Testament, și înainte să citiți vorbiți cu Dumnezeu prin rugăciune, așa încât Dumnezeu să vă ajute să înțelegeți, să rețineți și să puneți în practică ceea ce ați citit. Nu vă înfricoșați de ascetism, efort, post, rugăciune și abstinență către care sunteți chemați de Dumnezeu. Toate acestea sunt plictisitoare și sunt o povară doar dacă sunt lucrate fără să vă gândiți la Hristos, dar când sunt lucrate în numele lui Hristos, cu credință și cu dragoste, atunci jugul devine și povara devine ușoare.
Dumnezeu ne spune să ne lăsăm grijile în seama Sa... 

“Postiti? Arătati-mi-o prin fapte! Cum? Dacă vedeti un sărac, aveti milă de el; un dusman, împăcati-vă cu el, un prieten înconjurat de un nume bun, nu-l invidiati, o femeie frumoasă, întoarceti capul în altă parte. Nu numai gura si stomacul vostru să postească, ci si ochiul, si urechile, si picioarele, si mâinile si toate mădularele trupului vostru. Mâinile voastre să postească rămânând curate de hotie si lăcomie. Picioarele, nealergând la privelisti urâte si în calea păcătosilor. Ochii, neprivind cu ispitire la frumusetile străine… Gura trebuie să postească de înjurături si de alte vorbe rusinoase.”

(Sfantul Ioan Gura de Aur)

AŞA ARATĂ COLŢUL MEU DE RUGĂCIUNE, DE LINIŞTE, DE NĂDEJDE...
Se întâmplă ca un creştin să aducă la biserică un pomelnic şi să considere că a făcut tot ceea ce trebuia: va fi pomenit la biserică şi cu aceasta şi-a încheiat datoria sa, el nu mai are nimic de făcut. În realitate, este nevoie şi de rugăciunea personală. Şi aici ar trebui să existe un pomelnic. Acesta - fie că este scris, fie că nu - este de dorit să cuprindă cât mai multe nume: de la cei apropiaţi din familie - soţ, soţie, copii, părinţi, bunici, naşi, prieteni - până la nefericiţii acestei lumi. Părintele Sofronie Saharov ne îndeamnă: „Când vă rugaţi, rugaţi-vă pentru toţi şi pentru fiecare. Şi adăugaţi: „Pentru rugăciunile lor, pentru rugăciunile lui, miluieşte-mă şi pe mine“. Astfel, puţin câte puţin, conştiinţa voastră se va lărgi“.

În pomelnicul ce urmează a fi dus la biserică se trec numai numele de botez ale celor pe care dorim să-i pomenim (Ioan, Ana, Elena). Nu se trec numele prescurtate sau poreclele. Se înţelege, numai oamenii pot fi trecuţi în pomelnic. Spun aceasta deoarece au fost cazuri în care cel care a alcătuit pomelnicul a considerat de cuviinţă să treacă şi numele câinelui la care ţinea foarte mult!

În cazul clericilor, numele este însoţit de denumirea treptei preoţeşti (de exemplu: „preotul Ioan“ sau „ieromonahul Varsanufie“, „diaconul Grigore“), la fel pentru monahi sau monahii (de exemplu: „monahia Olimpiada“). Cei vii vor fi grupaţi împreună, la fel cei adormiţi, menţionându-se deasupra fiecărui grup: vii sau adormiţi.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Foarte frumos coltisorul dumneavostra de rugaciune...si am si o intrebare pentru dumneavoastra?Pe masuta este cumva un clopotel ,si daca da,la ce anume il folositi?

Valentina Ionita spunea...

Multumesc din suflet. Imi plac foarte mult clopoteii, iar acel clopotel l-am primit in dar de la sotul meu, completand oarecum mica mea colectie... Pe acesta l-am asezat acolo pentru a-mi mentine in timpul rugaciunii starea de veghe, de trezvie, asemenea clopotelului folosit in cadrul Sfintei Liturghii a Darurilor înainte sfinţite.
Sunetul clopotelului indeamna la rugaciune si adanca tacere.
Clopotele fac parte din cultul crestin. Exista clopote mari, asezate in clopotnite, si clopote mici, asezate pe Sfanta Masa. Clopotul din clopotnita ii cheama la rugaciune pe cei aflati inca in casele lor, in afara bisericii, iar clopotelul de pe Sfanta Masa ii cheama la rugaciune adanca pe cei deja adunati in biserica.
Doamne ajuta!