http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro
http://coltisorderai.blogspot.ro
aaa

BANNERE


EnterClick Toate retetele sunt pe Petitchef autor prezent pe gatesteinteligent Recensamantul Bloggerilor Reprezint Dobrogea in recensamantul Bloggerilor
Icoana brodata cu margele
Retete de mancaruri. Retete culinare.
...... ... Fericiti cei Prigoniti
... http://coltisorderai.blogspot.ro

marți, decembrie 03, 2013

Încă un plan PSD-ist ...Asumarea răspunderii în Parlament pe Legea descen­tralizării, care lasă la dispoziţia diverşilor "baroni locali" recoltarea şi utilizarea fondurilor din regiunile pe care le conduc, este încă o încercare a premierului Ponta de a-şi fi­deliza electoratul pentru bătălia "prezidenţialelor".

Încă un plan PSD-ist
Pentru cei mai mulţi observatori ai jocului politic românesc a de­venit astfel clar că liderul PSD-ist vizează, pentru el şi ai săi, câşti­garea acestei ultime lupte, menită să asigure dominaţia mo­nocoloră a ţării. Ponta vizează o reîntoarcere la situaţia de la începutul mileniului, când, cu Iliescu preşedinte şi Năs­tase prim-ministru, PSD-ul devenise Partidul-Stat. Pentru ba­roni, acea epocă a fost "de aur". Justiţia era strict controlată, mediile nu mişcau, de frica pierderii contractelor publicitare, sistemul întreg duduia în ticăloşia sa, impunând un respect dur pentru ierarhiile patroni-clienţi stabilite. Fidelizarea "baronilor"- nostalgici după vremea aceea - este, aşadar, necesară, pentru că numai prin mobilizarea lor exemplară poate Ponta să câş­tige Preşedinţia. Anul şi jumătate de când conduce executivul a dezvăluit totul despre "calităţile şi capacităţile" sale. Ponta s-a vădit un administrator diletant şi un circar pe măsură. Diletantismul său este cauza eşecului măsurilor economice ale guvernului, în ciuda creşterii - timide, dar reale - a an­sam­blului economiei. O creştere care este, mai degrabă, efectul târziu al măsurilor dure împotriva crizei, luate de guvernul Boc - şi care nu justifică avalanşa de taxe şi impozite cu care Ponta a coafat Bugetul pe 2014. Guvernarea "la tele­vizor", pe care premierul a practicat-o cu asiduitate (de­monstrându-şi apetitul pentru circul mediatic), nu poate as­cun­de "sub preş" viitoarele consecinţe ale acestor suprataxări şi supraim­pozitări. Ponta preferă ca, atunci când ele vor fi efectiv re­simţite de naivul electorat român, să se afle deja în fotoliul de la Cotroceni.
Descentralizarea, ca substituit al regionalizării vizate de UE, a fost concepută de vicepremierul PSD-ist Liviu Drag­nea, "artizanul" falsificării referendumului din 2012, pentru a permite baronilor partidului - ce domină majoritatea ac­tua­lelor judeţe ale ţării - dirijarea discreţionară a fondurilor de dezvoltare şi colectarea arbitrară a taxelor stoarse din resur­sele locale, îndeosebi din utilizarea lor privată, prin activismul IMM-urilor. El însuşi baron local, cunoscător al mecanismelor de deturnare şi evaziune fiscală, Dragnea spri­jină eforturile premierului cu speranţa promovării personale în fruntea administraţiei şi a partidului. Mai discret decât Ponta, care adoră să fie "în lumina reflectoarelor", el ştie foarte bine că revenirea la Partidul-Stat i-ar asigura nu numai ascensiunea în vârful ierarhiei politico-economice, ci şi imuni­ta­tea în faţa Jus­tiţiei, una din primele măsuri pe care "noua or­dine" sta­bilită după "prezidenţiale" le va lua fiind "cas­trarea" DNA, ANI şi DIICOT. Sprijinit puternic de "maeştrii combi­natori" ai PSD-ului, Dragnea a lucrat tăcut, pentru pregătirea noii majorităţi parlamentare, prin racolarea masivă a deputaţilor şi senatorilor PPDD, sprijinul parlamentarilor UDMR şi ai minorităţilor fiind aproape cert. PNL-ul, redus oricum la postura de vioara a doua şi, în mare măsură, alienat prin pese­dizarea indusă, va fi obligat să accepte - pentru a rămâne la "masa bogaţilor" - aranjamentul (liderul său pu­tând, eventual, să-şi menţină preşedinţia Senatului) sau să se retragă, spăşit, în opoziţie. În ambele situaţii, Crin Antonescu nu va fi preşedinte al ţării.
Realizarea "planului" presupune însă eliminarea lui Tra­ian Băsescu (prin suspendare sau inculpare penală), singurul opozant real la instaurarea arbitrariului baronial PSD-ist, după înfrângerea catastrofală la trecutele "parlamentare" a PDL-ului. Băsescu nu numai că nu a acceptat repolitizarea Jus­tiţiei sau nu a promulgat legi (vicioase) propuse de majo­ritatea USL-istă, dar a fost şi extrem de vocal în amendarea de­rapajelor, mai mult sau mai puţin discrete, ale oamenilor pu­terii, în marşul lor spre cucerirea absolută a ţării (până în 2020 sau 2024, vorba lui Dragnea). Preşedintele Băsescu a folosit cu abilitate angajamentele şi relaţiile externe ale ţării, pentru a stopa cursul imprevizibil pe care gaşca de "pucişti" din USL se pregătea să i-l imprime. Nicio ţară din UE sau NATO nu a provocat atâtea probleme - reflectate, prin rico­şeu, în MCV - ca România USL-istă. Traian Băsescu a deve­nit, inevitabil, ţinta tuturor atacurilor, mai mult sau mai puţin mur­dare, ale mediilor arondate puterii executive şi legis­la­tive. USL-ul ar fi acceptat coabitarea, dacă preşedintele ar fi re­nun­ţat la rolul de "jucător", retrăgându-se în liniştea proto­co­lară a Cotro­ce­nilor. Pactul de coabitare, semnat cu pre­mie­rul Ponta, nu a însemnat însă pentru Băsescu abandonarea tuturor atribuţiilor consti­tuţionale, aşa cum sperau liderii USL-işti. De aceea, după ce Antonescu, prezidenţiabilul formal al alianţei socia­listo-liberale, a început să realizeze că a căzut în capcana în­tinsă de PSD-işti, devenind purtătorul stindardului lor an­tiocci­den­tal, sarcina stopării acţiunilor palatului Cotroceni a fost pre­luată direct de adevăratul as­pi­rant la fotoliul suprem, Victor Pon­ta. Atacul lui Sorin Roşca Stănescu, agent PSD-ist deghi­zat în liberal, cu falsele facturi de sponsorizare ilicită a alianţei DA (din care PDL-ul pre­zidenţial făcea parte) şi, succesiv, atacul în problema credi­tului obţinut de fiica preşedintelui, Ioana Băsescu, pentru cumpărarea de pă­mân­turi, au fost di­ri­jate - pe faţă - de premier, cu sprijinul asur­zitor al mediilor pe­­na­lului "Felix" D. Voiculescu. O suspen­dare, eventual o tri­mi­tere în judecată a preşedintelui, con­comitent cu o rupere pro­­gramată a USL şi, în consecinţă, cu alegerea rapidă a altui pre­şedinte al Senatului, ar lăsa total deschisă calea candi­da­turii lui Victor Ponta şi a rocadei, în fruntea executivului, cu Liviu Dragnea.
Băsescu este, totuşi, "greu de ucis". Chiar dacă impli­carea în afacerea cu pământuri a fiicei lui - afacere perfect legală, deşi greu de realizat de muritorii de rând - nu a fost tocmai oportună, el rămâne, deocamdată, alături de Justiţia indepen­dentă, reprezentantul unei instituţii ce nu s-a gripat de ende­mica maladie PSD-istă a arbitrariului şi minciunii. Traian Băsescu ar trebui însă să înţeleagă că, într-o ase­me­nea bătălie, în care adversarii dispun de forţa executivului şi a legisla­tivului, acţiunea solitară are puţine şanse. O re­con­ciliere cu PDL-ul, cel mai organizat şi mai puternic partid al dreptei, şi o deschidere nuanţată spre PNL-ul slăbit de co­laboraţionismul şi corupţia induse de PSD, devin - mai mult ca oricând - necesare.


sursa revista as.ro

Niciun comentariu: