http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro
http://coltisorderai.blogspot.ro
aaa

BANNERE


EnterClick Toate retetele sunt pe Petitchef autor prezent pe gatesteinteligent Recensamantul Bloggerilor Reprezint Dobrogea in recensamantul Bloggerilor
Icoana brodata cu margele
Retete de mancaruri. Retete culinare.
...... ... Fericiti cei Prigoniti
... http://coltisorderai.blogspot.ro

marți, decembrie 24, 2013

Lumina Nasterii lui Iisus sa va aduca Iubirea, Iertarea, Vindecarea, Intelepciunea, si toate Darurile de care aveti nevoie! Craciun binecuvantat !

TROPARUL NASTERII DOMNULUI:

Nasterea Ta, Hristoase, Dumnezeul nostru, rasarit-a lumii lumina cunostiintei. Ca intru dansa cei ce slujeau stelelor de la stea s-au invatat sa se inchine Tie, Soarelui dreptatii, si sa Te cunoasca pe Tine, Rasaritul cel de sus, Doamne, slava Tie.
In vremea Imperiului Roman condus de imparatul Cezar Augustus si a Israelului guvernat de regele Irod, in Nazareth traia un timplar pe nume Iosif si o tinara fecioara Maria, care avea sa-i devina mai tarziu sotie. Maria ii povesti intr-o zi lui Josif ca a fost vizitata de un inger ce i-a spus ca ea este cea aleasa sa dea nastere Fiului lui Dumnezeu, pe care avea sa-l numeasca Iisus.
Intr-o zi imparatul a trimis instiintare ca toti oamenii sa se reintoarca in orasul natal pentru a fi inregistrati pentru o noua taxa. Desi Maria era insarcinata si statea sa nasca, a parasit impreuna cu Iosif Nazareth si s-au indreptat spre orasul Bethlehem. Calatoria a durat multe zile si se puteau odihni doar noaptea.
Cind au ajuns in Bethlehem era deja noapte, iar hanurile erau ocupate de calatori veniti din toate colturile tarii, pentru inregistrare. Unul dintre hangii insa, vazind ca Maria statea sa nasca i-a sfatuit sa innopteze in una din cavernele sapate in dealurile din apropiere, in care ciobanii poposeau cu vacile si oile. Iosif si Maria au plecat spre acele dealuri si au gasit o iesle intr-una din aceste caverne. Iosif a curatat-o si a intins pat din fin proaspat, iar dintr-o troaca curatata si umpluta cu fin a facut un patut. Noaptea urmatoare Maria a nascut un fiu pe care l-a numit Iisus, asa cum ii spusese ingerul.
In noaptea in care s-a nascut Iisus, o stea mare a aparut deasupra Bethlehemului, vizibila de la departare. Ciobanii ce se ingrijeau de turmele de oi in cimp s-au speriat si au vrut sa o ia la fuga cind un inger le-a aparut deodata in fata ochilor. Dar acesta le-a spus: “Nu va temeti: caci va aduc o veste buna, care va fi o mare bucurie pentru tot norodul: astazi in cetatea lui David, vi s’a nascut un Mantuitor, care este Hristos, Domnul. Iata semnul, dupa care-L veti cunoste: veti gasi un prunc infasat in scutece si culcat intr-o iesle“.
Si deodata cerul s-a umplut de ingeri laudand pe Dumnezeu si zicind: “Slava lui Dumnezeu in locurile prea inalte, si pace pe pamint intre oamenii placuti Lui.” Dupa plecarea ingerilor, ciobanii s-au indreptat spre Bethlehem si l-au gasit pe pruncul Iisus caruia i s-au inchinat.
La rasarit de Ierusalim traiau trei regi (crai): Caspar – regele Tarsusului, Melchior – liderul Arabiei si Balthazar – regele Etiopiei, iar cind fiecare a vazut steaua stralucitoare deasupra Bethlehemului a plecat spre ea. Oamenii cred ca cei trei Crai de la Rasarit au calatorit 12 zile dupa nasterea lui Iisus, calauziti de steaua stralucitoare, si au ajuns in Bethlehem in cea de a 12-a noapte, cunoscuta si sub numele de Epifania. Aflandu-l pe Iisus in iesle, cei trei Crai i s-au inchinat si i-au pus in fata daruri: aur, tamiie si mir. Dupa o noapte petrecuta in caverna s-au reintors in propria tara sa dea de veste de nasterea Mantuitorului.
Astazi familii din toata lumea sarbatoresc nasterea lui Iisus Hristos pe 25 Decembrie, dar in multe tari sarbatoarea incepe inainte de ziua de Craciun si se incheie abia in cea de a 12-a noapte.

Bucuraţi-vă de pace, lumină şi căldură alături de cei dragi vouă. Dăruiţi din toată inima şi deschideţi sufletul pentru a primi dragoste şi fericire. Lasaţi sufletul să renască şi trăiţi fiecare zi ca pe un dar nepreţuit. De Crăciun este momentul să uităm de griji și supărări,să iertăm, să iubim și să ne amintim că nu suntem niciodată singuri. Fie ca binecuvântarea Domnului să se răsfrângă asupra voastră și a tuturor celor dragi vouă.

Craciun Binecuvantat tuturor!

2 comentarii:

Alexandrina spunea...

Sarbatori fericite! Un Craciun cu pace in suflet, cu ganduri pozitive si un an 2014 mai bun!

valentina ionita spunea...

Multumesc pentru frumoasele urari si gandurile bune.Un Craciun binecuvantat si un An Nou cu bucurie !