http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro
http://coltisorderai.blogspot.ro
aaa

BANNERE


EnterClick Toate retetele sunt pe Petitchef autor prezent pe gatesteinteligent Recensamantul Bloggerilor Reprezint Dobrogea in recensamantul Bloggerilor
Icoana brodata cu margele
Retete de mancaruri. Retete culinare.
...... ... Fericiti cei Prigoniti
... http://coltisorderai.blogspot.ro

luni, decembrie 02, 2013

Milostenia se face in primul rand celor credinciosi ...“Dumnezeu da ploaie si soare, si peste cei buni si peste cei rai; insa noi, cand avem putin si nu stim cum sa folosim mai bine acest putin al nostru, ne intrebam: pe cine sa ajutam intai? In primul rand trebuie sa stim ca a-i ajuta pe cei din familia noastra este o datorie, insa trebuie sa ajutam si biserica, dar si pe cei saraci ai bisericii. Daca avem putin, acel putin sa-l impartim, caci asa ne vom mantui sufletele. Sigur ca nu-i putem lasa lipsiti pe ai nostri, si sa facem milostenie, insa nici sa facem invers, sa ne gandim doar la ai nostri si sa nu ne pese de cei de dincolo de gard.

"Am intrat cu un prieten într-o cafenea mică din Belgia și am comandat. În timp ce ne îndreptam spre masa noastră, doi oameni au ajuns și s-au apropiat de bar. „Cinci cafele, vă rog. Două pentru noi și 3 în așteptare”. Au plătit, și-au luat cele 2 cafele și au plecat. Mi-am întrebat prietenul „ Ce înseamnă cafele în așteptare?” Prietenul mi-a răspuns „ Așteaptă și-o să vezi.” Au mai intrat câțiva oameni. Două fete au cerut câte o cafea pentru fiecare, au plătit și au plecat. Comanda următoare a constat în 7 cafele și a fost făcută de 3 avocați- trei pentru ei și 4 „ în așteptare”. În timp ce încă mă întrebam ce înseamnă „ cafelele în așteptare”, aceștia pleacă. Deodată, un om îmbrăcat cu haine vechi, care semăna cu un cerșetor, ajunge la bar și întreabă binevoitor : „ Aveți o cafea în așteptare?” și chelnerul îi servește o cafea. Recapitulare : oamenii plăteau de dinainte o cafea care urma să fie servită unei persoane aflată în imposibilitatea de a-și plăti o băutură caldă! Această tradiție a început la Napoli, dar a fost răspândită în toată lumea și în câteva locuri este posibil să comanzi nu numai „ cafele în așteptare” dar și un sendviș sau o masă completă...faceți ca această idee frumoasă să fie publicată în toată lumea! Ar fi minunat ca acest lucru chiar să se realizeze."


Fă bine celui credincios şi vei afla răsplătire, dacă nu de la el, de la Cel PreaÎnalt” (cf. Înţelepciunea lui Isus Sirah 12, 2), spune înţeleptul, şi cu atât mai mult este mai bine să ajutăm pe cineva credincios, cu cât acesta se şi roagă pentru noi.
Apoi, când am săvârşit ceva, mulţumim lui Dumnezeu, atât prin rugăciune, cât şi prin recunostinţa faptelor noastre. Ştim care fapte sunt bine plăcute lui Dumnezeu, şi atunci ne aducem mulţumirea săvârşindu-le. Dumnezeu este atât de bun, încât atunci când îi dăruim noi ceva, El ne întoarce însuţit, dar asta se întâmplă nu atunci când dăm cu gândul de a primi mai mult, ci atunci când dăm cu dragostea de a ajuta. Cu alte cuvinte, nu fac o jertfă ca să-mi meargă bine anul acesta, ci fac jertfa respectivă din dragoste pentru Dumnezeu.

Niciun comentariu: