http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro
http://coltisorderai.blogspot.ro
aaa

BANNERE


EnterClick Toate retetele sunt pe Petitchef autor prezent pe gatesteinteligent Recensamantul Bloggerilor Reprezint Dobrogea in recensamantul Bloggerilor
Icoana brodata cu margele
Retete de mancaruri. Retete culinare.
...... ... Fericiti cei Prigoniti
... http://coltisorderai.blogspot.ro

joi, ianuarie 30, 2014

Oamenii dependenti de aparatele de oxigenoterapie...

La recomandarea medicului specialist tratamentul cu oxigen imbunatatit este necesar pentru a elimina hipoxia (oxigenare insuficienta a tesuturilor), cauzata de insuficienta respiratorie. Pacientii diagnosticati cu infectie sau emfizem pulmonar, bronsite sau alte probleme respiratorii cronice pot beneficia in urma acestui tratament pe termen lung.
Tratamentul este efectuat la domiciliu si poate fi continuu, ameliorind starea de sanatate si calitatea vietii pacientului, in acelasi timp avind un efect pozitiv si asupra evolutiei bolii.

Nu cu mult timp in urma bolnavul cu insuficienta respiratorie era condamnat sa se sufoce acasa sau sa ramana internat in spital, doar pentru a putea beneficia de oxigenul necesar supravietuirii.

Din 2012 problemele respiratorii s-au agravat  si pe langa astm am fost diagnosticata cu fibroza pulmonara difuza si insuficienta respiratorie… Sunt clipe grele cand simti ca ramai fara aer, sa nu poti respira… Oxigenul din sange este scazut , ma sufoc, nu am aer, este ingrozitor.

  
Din 2012 mi s-a oferit posibilitatea de a inchiria un aparat , astfel obtinand la domiciliu o sursa de oxigen fiabila, sigura si avantajoasa, dar partea trista este aceea ca medicul mi-a recomandat cel putin 16 ore/zi  sa stau conectata la aparatul de oxigenoterapie, iar aparatul inchiriat nu poate fi utilizat decat la domiciliu.

Dar in tarisoara noastra draga nu toti bolnavii  isi permit acest lucru pentru ca acest aparat consuma multa energie electrica si nu au de unde plati 300-400 lei lunar pentru curent electric. De aceea, marea majoritate refuza sa inchirieze aparatul, chiar daca o parte din chirie lunar este decontata de Casa de Asigurari de Sanatate… Au fost luni in care Casa de Asigurari de Sanatate ne-a refuzat acest drept si am fost nevoita sa platesc integral .Personal m-am descurcat cu greu, dar ma gandesc la ceilalti bolnavi… Este realitatea trista…

Pentru mine si pentru ceilalti bolnavi este de ajuns sa facem o raceala usoara si evolutia bolii devine  foarte grava. Devenim dependenti de oxigen in urma acestor boli respiratorii cronice , iar fara oxigen se poate muri.
Vreau sa va spun ca nici o boala respiratorie cronica nu este inclusa si  sustinuta financiar  intr-un program national de sanatate al Ministerului Sanatatii.
Chiria pentru aparat este din ce în ce mai mare, iar contractul de închiriere trebuie reînnoit trimestrial si suntem obligati sa completam si sa obtinem periodic  din trei in trei luni zeci de acte si decizii de care depinde tratamentul nostru.


Statisticile arata ca unii bolnavi au ajuns sa fie internati si de 30 de ori pe an deoarece nu isi permit luxul de a avea un concentrator de oxigen la domiciliu…

POATE SE VOR TREZI GUVERNANTII NOSTRI PENTRU A REGLEMENTA ACEASTA SITUATIE.


RUGAMINTEA MEA ESTE DACA STITI DE  UNDE SE POATE INCHIRIA UN APARAT DE OXIGENOTERAPIE PORTABIL   PENTRU A-L PUTEA FOLOSI PE STRADA, LA BISERICA CA M-AM SATURAT DE STAT IN CASA ... 

VA ROG SA - MI LASATI UN MESAJ DACA AFLATI CEVA IN ACEST SENS ... 
VA MULTUMESC...


6 comentarii:

Anonim spunea...

http://consultatiiladomiciliu.ro/wordpress_blog/inchiriere-concentrator-oxigen/

Anonim spunea...

http://www.ortoprofil.ro/aparate-pentru-administrare-continua-cu-oxigen-1

Anonim spunea...

http://www.oxigenplus.ro/oxigen.html

Anonim spunea...

http://www.vitalaire.ro/oxigen.php
Sper sa-ti fie de ajutor.
Doamne ajuta!

Valentina Ionita spunea...

Multumesc mult. Doamne ajuta!

admin spunea...

Buna ziua. As dori sa va rog sa va alaturati comunitatii Dependent de oxigen pe facebook. Suntem o comunitate ce cautam si alte persoane cu aceasta necesitate. Vrem sa cerem decontarea oxigenului lichid, astfel am putea iesi din casa.
Ma puteti contacta la dependent.de.oxigen@gmail.com