http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro
http://coltisorderai.blogspot.ro

BANNERE


EnterClick Toate retetele sunt pe Petitchef autor prezent pe gatesteinteligent Recensamantul Bloggerilor Reprezint Dobrogea in recensamantul Bloggerilor
Icoana brodata cu margele
Retete de mancaruri. Retete culinare.
...... ... Fericiti cei Prigoniti
... http://coltisorderai.blogspot.ro

vineri, februarie 07, 2014

Apă de sfeclă roşie recomandată pentru bolile pulmonare

Ma simteam destul de rau de o luna de zile... Tuseam, aveam dureri in piept, transpiratie, raguseala si alte simptome suparatoare asociate cu bolile de fond... Intr-una din seri ii povesteam unei prietene cat imi este de rau si am intrebat-o daca stie vreun remediu naturist sau "babesc" .Mi-a trimis cartea doctorului Valeriu Popa , o carte foarte interesanta si plina de minunile naturii vii... Am gasit acest remediu si nu am stat prea mult pe ganduri pana sa incerc apa de sfecla. Tata a cumparat sfecla rosie, mama a pregatit-o si bineinteles ca eu am inceput sa o beau...

Se recomandă remediile din sfeclă roşie în mai toate bolile pulmonare, începând de la bronşite acute sau cronice şi pneumonii, până la tuberculoză pulmonară. Aceste remedii nu suplinesc medicamentele, ci doar ajută alte terapii, completând medicaţia sau alte formule complementare de tratament. 

Pentru a prepara apa de sfeclă, este nevoie de un borcan sau un bidon de 10 l şi 2 kg de sfeclă roşie spălată bine şi curăţată. Sfecla se dă prin răzătoarea mare, se pune în borcan, iar peste ea se toarnă apă clocotită până se umple borcanul. După o zi, se consumă numai acel lichid în loc de apă (1-2 l/zi). Efectul benefic se simte după 3 luni, timp în care tratamentul nu trebuie întrerupt.






Încă din Antichitate, sfecla roșie este bine cunoscută pentru beneficiile sale asupra organismului și asupra stării noastre de sănătate atât fizică cât și psihică. Sfecla roșie este un adevărat aliment minune consumat în cantități moderate și preparată întocmai așa cum ne recomandă specialiștii. În primul rând, sfecla roșie ar trebui să fie nelipsită din grădinile românilor și de pe masă, îndeosebi în anotimpul rece. Sfecla roșie este unul din alimentele cele mai complexe, care, s-a constatat că luptă împotriva cancerului și a altor afecțiuni.    Sfecla roșie se poate consuma sub diverse forme, fie o putem stoarce și bea sucul, fie o consumăm crudă sub formă de salată sau fiartă, fie în supă sau în piureuri, fie la cuptor. O mulțime de preparate pot căpăta culoare, savoare, și un plus de vitamine prin simpla adăugire a sfeclei rosii. Gustul sfeclei crude nu este însă acceptat de foarte multă lume cu ușurință, însă beneficiile pe care aceasta le aduce sănătății ne fac să ne gândim de două ori înainte să refuzăm o porție de sfeclă. Chiar și în alimentația bebelușilor sfecla poate fi introdusă cu ușurință încă de la vârsta de 8 luni, sub formă de suc sau de piure, în amestec cu alte legume. De asemenea, copiii și femeile însărcinate trebuie să consume regulat acest aliment, sfecla roșie, fiind un medicament pe care însăși natura ni-l oferă, și un complex de vitamine și minerale cum rar mai găsim și, în plus, vindecă tumori, afecțiuni ale ficatului, cardiovasculare, digestive, întărește imunitatea și este un puternic antiinflamator, detoxifiant și energizant. Sfecla roșie conține tot complexul de vitamina B, potasiu, mangan, vitamina C, vitamina A, magneziu, fosfor, iod, calciu, sulf, antioxidanți și fier, cu alte cuvinte tot ceea ce organismul are nevoie.

Niciun comentariu: