http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro
http://coltisorderai.blogspot.ro
aaa

BANNERE


EnterClick Toate retetele sunt pe Petitchef autor prezent pe gatesteinteligent Recensamantul Bloggerilor Reprezint Dobrogea in recensamantul Bloggerilor
Icoana brodata cu margele
Retete de mancaruri. Retete culinare.
...... ... Fericiti cei Prigoniti
... http://coltisorderai.blogspot.ro

luni, februarie 10, 2014

HRAMUL BISERICII SFANTUL HARALAMBIE CONSTANTA - Sfantul Mare Mucenic Haralambie , Sf.Mc.Cuv.Valentina, Sf.Mc.cuv.Enata si Sfantul Mc Pavel 10 FEBRUARIE 2014

 Pe 10 februarie Biserica Ortodoxă îl prăznuieşte pe Sfântul Haralambie. Acesta a trăit pe vremea împăratului roman Septimiu Sever (193-211), propovăduind credința în cetatea Magnesia, unde a și fost hirotonit episcop. La o vârstă înaintată a fost arestat și a suportat chinuri greu de imaginat pentru a se lepăda de Hristos. Cu toate acestea, nu s-a îndepărtat de credință, ci a reușit să îi aducă și pe alții, inclusiv pe fiica împăratului.
În final, Episcopul Haralambie a fost condamnat la moarte prin decapitare, dar a murit în temniță, înainte de a i se tăia capul, la începutul secolului III.
În Constanţa, Biserica  Sf.Haralambie şi-a serbat şi în acest an Hramul .
Sfanta si dumnezeiasca Liturghie arhiereasca a fost oficiata de IPS Teodosie al Tomisului impreuna cu secretarul Sf .Sinod al Bulgariei PS Naum de Stabiiski alaturi de un sobor de preoti si diaconi. Raspunsurile liturgice au fost date de Corala Armonia.
Ca semn de cinstire a sărbătorii, încă de vineri, 7 februarie, la biserica din Constanţa, a fost adusă spre închinare icoana Maicii Domnului, de la mănăstirea Hadâmbu.
Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Hadâmbu este făcătoare de minuni datorită mirului care izvorăște și vindecărilor petrecute cu cei care s-au rugat cu credință. Icoana Maicii Domnului a fost pictată în anul 1938, de către preotul Octavian Zmau, din Roman și donată mănăstirii de către ieromonahul stareț Iov Mazilu. În anul 1960, când starețul a fost alungat de autorități, icoana din Biserica Schitului a fost așezată într-o raclă, în Sfântul Altar, unde a rămas vreme de 32 de ani.

AM INCARCAT FILMULETELE DIN TIMPUL SFANTEI  LITURGHIE PE BLOGUL  PAROHIEI. ACCESATI LINKUL URMATOR. VA MULTUMESC.VIZIONARE PLACUTA.

http://parohiasfantulharalambieconstanta.blogspot.ro/2014/02/fotografii-si-filmulete-slujba-de-hram.html

Niciun comentariu: