http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro
http://coltisorderai.blogspot.ro

BANNERE


EnterClick Toate retetele sunt pe Petitchef autor prezent pe gatesteinteligent Recensamantul Bloggerilor Reprezint Dobrogea in recensamantul Bloggerilor
Icoana brodata cu margele
Retete de mancaruri. Retete culinare.
...... ... Fericiti cei Prigoniti
... http://coltisorderai.blogspot.ro

vineri, martie 14, 2014

SĂRMĂLUŢE (DIN VARZĂ MURATĂ) CU OREZ ŞI CIUPERCI FIERTE RAPID LA PHILIPS MULTICOOKER SI SERVITE CU MAMALIGUTA SI ARDEI IUTE





Au ieşit 40 de sărmăluţe delicioase.

Ingrediente folosite

- o varză murată (mai micuţă)
- 10 linguri de orez
- 4 linguri ulei de măsline
- 2 legături de ceapă verde (1-2 buc ceapă uscată)
- mărar  congelat (o legătură proaspăt)
- 150 g ciuperci tăiate la borcan(în saramură)
- un morcov măricel
- sare, piper, boia dulce, cimbru, tarhon după gust
- 3 buc foi de dafin
- 15 boabe piper negru
- bulion, suc de roşii 
- ardei gras congelat  cubuleţe ( 2 buc. ardei  proaspăt)
- roşii congelate (4-5 roşii proaspete)
OPŢIONAL PUTEŢI ADĂUGA ÎN COMPOZIŢIE ŢELINĂ, NUCI ŞI STAFIDE


 Foile de varză se desfac de pe cotor şi se ţin în apă rece de la oră până  la câteva ore în funcţie de gust sau de cât de acră şi de sărată este varza .


Ceapa se curăţă,se spală şi se toacă mărunt. Ardeiul se taie cubuleţe ,mărarul se toacă mărunt iar, morcovul se dă pe răzătoarea mică. Ciupercile se toacă foarte mărunt. Peste orezul ales şi spălat bine se pun ceapa, morcovul, ciupercile ,se adaugă uleiul  şi se călesc cca 10 minute amestecând mereu.Din când în când se toarnă cca 100 ml apă caldă amestecată cu 1-2 linguri de bulion sau 100 ml suc de roşii. Se sărează şi condimentează după gust.După ce se opreşte  focul se adaugă mărarul tocat  , se amestecă  şi se lasă la răcit.Cu această compoziţie se umplu foile de varză.
Foilor de varză li se taie cotorul, tăindu-se  în 2, 3  bucăţi în funcţie de cât de mari sau de mici doriţi să faceţi sarmalele. Foile şi bucăţile de varză rămase se toacă  mărunt şi se aşează atât pe fundul vasului cât şi printre rândurile de sarmale. Tot printre rândurile de sarmale se presară cubuleţe de ardei, boabe de piper şi foi de dafin.Deasupra ultimului strat de sarmale se aşează jumătăţile de roşii şi varza tocată rămasă. Se toarnă 1 ,5 l lichid (un amestec de apă  caldă , suc de roşii şi bulion după gust). Dacă vă plac mai zemoase puteţi adăuga cca 2 l lichid. Se închide capacul şi se fixează programul STEW timp de 1 h şi 30 de minute.


























Niciun comentariu: