http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro
http://coltisorderai.blogspot.ro
aaa

BANNERE


EnterClick Toate retetele sunt pe Petitchef autor prezent pe gatesteinteligent Recensamantul Bloggerilor Reprezint Dobrogea in recensamantul Bloggerilor
Icoana brodata cu margele
Retete de mancaruri. Retete culinare.
...... ... Fericiti cei Prigoniti
... http://coltisorderai.blogspot.ro

marți, august 26, 2014

A NOUA ZI PENTRU TURTIȚELE SFÂNTULUI FANURIE - TURTIȚE DIN ALUAT NEDOSPIT .Este bine şi frumos să îl pomenim după ce ne-a ajutat şi mai ales să-l pomenim şi să-l cinstim pe Sfântul Fanurie cum se cuvine de ziua Lui de praznic (27 august). Vă doresc să vi se îndeplinească dorinţele!!!

ACATISTUL SFÂNTULUI FANURIE http://valentinaghidculinar.blogspot.ro/2012/08/acatistul-sfantului-fanurie-27-august.html

Sfinte Mucenice Fanurie, fii povatuitorul si indrumatorul nostru pe cararile cele necunoscute ale vietii, pentru ca urmand pilda credintei si a dragostei tale fata de Hristos, sa ne invrednicim de darurile tale, pentru iubirea de oameni si binecuvantarea Marelui nostru Dumnezeu; si trecand dintru aceasta viata pamanteasca, sa ne bucuram, laolalta cu tine si cu toti cei bineplacuti din veac ai Domnlui, de imparatia cea nesfarsita a cerurilor si de partea celor drepti, ca impreuna cu toti si inconjurati de cerestii ingeri, sa aducem slava, cinste si inchinaciune lui Dumnezeu Celui slavit in Treime, in vecii vecilor. Amin!
(Acatistul Sf. Fanurie)

faina cat cuprinde 
150 apa calduta
un praf de sare
3 linguri de ulei de masline

Intr-un bol mai mare se framanta faina cu sarea, apa calduta si uleiul de masline . Cu mainile, se fac sfere de marimea dorita si se turtesc  pe suprafata de lucru cu podul palmei. Se coc la foc potrivit pe ambele parti in cuptor sau pe aragaz in tigaie.Daca se coc in tigaie se inteapa din loc in loc cu furculita pentru a se coace uniform si in profunzime...Niciun comentariu: