http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro
http://coltisorderai.blogspot.ro
aaa

BANNERE


EnterClick Toate retetele sunt pe Petitchef autor prezent pe gatesteinteligent Recensamantul Bloggerilor Reprezint Dobrogea in recensamantul Bloggerilor
Icoana brodata cu margele
Retete de mancaruri. Retete culinare.
...... ... Fericiti cei Prigoniti
... http://coltisorderai.blogspot.ro

luni, august 18, 2014

Astăzi este cea de a doua zi pentru ritualul turtiţelor Sfântului Fanurie, pe care le dau celor săraci pentru iertarea mamei Sfântului Fanurie. - De această dată am pregătit turte în foi coapte în tigaie ... Sfântul Fanurie să ne ocrotească cu Sfintele Sale rugăciuni. Doamne ajută!

Toată viaţa Sfântul Fanurie s-a rugat pentru mama sa. Chiar şi în ultimele sale clipe de viaţă, când era chinuit de călăii care vroiau să îl omoare, el a spus: „Pentru aceste suferinţe, Doamne, ajută-le tuturor celor care se vor ruga pentru mântuirea mamei lui Fanurie!

http://valentinaghidculinar.blogspot.ro/2012/08/acatistul-sfantului-fanurie-27-august.html

o căniţă (cană) apă caldă - în funcţie de mărimea turtiţei 
un praf de sare
făină cât cuprinde Aluatul se întinde cu mâna,se unge cu putin ulei în strat subtire,se împachetează,se intinde din nou cu mâna,se unge şi tot aşa se repetă operatiunea de vreo 6-7 ori ,după care se aşează într-o tăviţă.Se unge deasupra cu ou bătut şi se introduce la cuptor pâna se rumeneşte frumos. Se pot coace şi pe aragaz in tigaie ...2 comentarii:

Anonim spunea...

Nu este o problema ca turtele nu au fost coapte in cuptor ?
Eu asa stiu ca trebuie framintate si coapte in cuptor.

Valentina Ionita spunea...

Nu este nici o problema daca sunt coapte pe aragaz... Important este sa fie facute personal si sa se rugaciunile. Doamne ajuta!