http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro
http://coltisorderai.blogspot.ro
aaa

BANNERE


EnterClick Toate retetele sunt pe Petitchef autor prezent pe gatesteinteligent Recensamantul Bloggerilor Reprezint Dobrogea in recensamantul Bloggerilor
Icoana brodata cu margele
Retete de mancaruri. Retete culinare.
...... ... Fericiti cei Prigoniti
... http://coltisorderai.blogspot.ro

vineri, august 22, 2014

Cea de a şasea zi a ritualului turtiţelor Sfântului Fanurie - Scovergi în foi (de post) - Sfinte Mare Mucenic Fanurie, roaga-te lui Dumnezeu pentru noi !


250 ml apă călduţă
un pliculeţ drojdie uscată activă 10 g sau 25 g drojdie uscată  
un vârf de cuţit sare
jumătate linguriţă zahăr
faină cât cuprinde
ulei pentru uns foile şi pentru prăjit

Din faină, apă, drojdie , zahăr şi sare se frământă un aluat pe care îl lăsăm la crescut până îşi dublează volumul. După creştere aluatul se împarte în sfere egale în funcţie de porţiile dorite. Pe suprafaţa de lucru se presară faină şi începem să frământăm fiecare sferă de aluat în parte până devine elastică şi nu se mai lipeşte de mână.
Din fiecare sferă se va întinde o foaie rotundă , se va unge cu ulei pe toată suprafaţa, se va rula, se va întinde, se va unge cu ulei , se va împacheta din nou şi tot aşa de 5-6-7 ori, procedând la fel ca la turtiţele în foi coapte în cuptor sau în tigaie pe aragaz, urmând ca ultima foaie să fie întinsă pe rotund.

Prăjim scovergile în baie de ulei încins în prealabil.

Scovergile gata prăjite se scot direct  pe hârtie sau şerveţele pentru eliminarea excesului de ulei.

Se pot servi ca atare , cu brânză, cu smântână  sau ca desert pudrate cu zahăr pudră , vanilie şi scorţişoară, gem, dulceaţă sau diferite creme.
Niciun comentariu: