http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro
http://coltisorderai.blogspot.ro
aaa

BANNERE


EnterClick Toate retetele sunt pe Petitchef autor prezent pe gatesteinteligent Recensamantul Bloggerilor Reprezint Dobrogea in recensamantul Bloggerilor
Icoana brodata cu margele
Retete de mancaruri. Retete culinare.
...... ... Fericiti cei Prigoniti
... http://coltisorderai.blogspot.ro

duminică, august 24, 2014

Ieri a fost cea de a saptea zi a ritualului turtitelor Sfantului Fanurie - Painici in forma de melcisori - Sa nadajduim sa ne auda strigatul si sa ne implineasca rugaciunea! Sfinte Mare Mucenic Fanurie, roaga-te lui Dumnezeu pentru noi !


250 ml apă călduţă
un pliculeţ drojdie uscată activă 10 g sau 25 g drojdie uscată  
un vârf de cuţit sare
jumătate linguriţă zahăr
faină cât cuprinde
semințe de susan
ulei pentru uns foile şi tava dacă nu folosiți hârtie de copt

Din faină, apă, drojdie , zahăr şi sare se frământă un aluat pe care îl lăsăm la crescut până îşi dublează volumul. După creştere aluatul se împarte în sfere egale în funcţie de mărimea pâinicilor . Pe suprafaţa de lucru se presară faină şi începem să frământăm fiecare sferă de aluat în parte până devine elastică şi nu se mai lipeşte de mână.
Din fiecare sferă se va întinde o foaie rotundă , se va unge cu ulei pe toată suprafaţa, se va rula, se va întinde, se va unge cu ulei , se va împacheta din nou şi tot aşa de 5-6-7 ori, procedând la fel ca la turtiţele și scovergile în foi , urmând ca ultima foaie să fie păstrată în formă de melc.Se preseaza ușor și se așează în vasul de copt.La fel se procedeaza cu toate și se mai lasă la crescut în vasul în care se vor coace. Se vor introduce în cuptorul încins în prealabil .În momentul în care care începe coacerea se vor unge cu un pic de apa sau ou bătut , se presară deasupra semințe de susan și se reintroduc în cuptor până se rumenesc frumos. După coacere se va acoperi vasul pentru câteva minute cu un prosop curat.




















Niciun comentariu: