http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro
http://coltisorderai.blogspot.ro
aaa

BANNERE


EnterClick Toate retetele sunt pe Petitchef autor prezent pe gatesteinteligent Recensamantul Bloggerilor Reprezint Dobrogea in recensamantul Bloggerilor
Icoana brodata cu margele
Retete de mancaruri. Retete culinare.
...... ... Fericiti cei Prigoniti
... http://coltisorderai.blogspot.ro

luni, octombrie 06, 2014

Legea spirituală a vindecării şi chemarea la trezire (Paul Ferrini – Legile dragostei)

Printre numeroasele carti scrise de Paul Ferrini , “acest invatator important al noului mileniu”, este si seria “Un curs despre stapanirea artei spirituale”, din care “Legile dragostei” este prima carte, un adevarat ghid de evolutie, vindecare si indreptare a sufletului, individuala sau colectiva. Pe scurt, ne invata cum sa iubim neconditionat, apeland la zece legi spirituale.

Legea spirituala a UNIMII
Cu alte cuvinte suntem o particica din Dumnezeu, chiar daca ne socotim atotputernici dar, mai devreme sau mai tarziu ajungem sa-i cerem ajutorul spre inteleptire sau calauzire in viata. El a stat tot timpul in inima noastra si a asteptat sa iesim din valtoarea vietii si sa vedem ca sufletul nostru e mai important decat orice.

Legea spirituala a EGALITATII
Suntem egali unul cu celalalt, deci sa nu facem diferente in alegeri, sa ne iubim si sa ne acceptam cu calitatile si defectele noastre. “A considera ca cineva este rau, nu numai ca este suparator pentru acea persoana, dar este suparator si pentru noi insine.”

Legea spirituala a REFLECTARII
In fiecare persoana intalnita vedem si cate ceva din noi, ceea ce ne va ajuta sa ne descoperim, sa ne constientizam tarele sau calitatile. “Scopul unei relatii este de a invata cum sa iubim si de a invata cum sa fim iubiti.”

Legea spirituala a MATERIALIZARII
Prin materializare intelegem procesul de creatie. “La fel cum Dumnezeu este creator asa suntem si noi.”Prin gandurile, dorintele si faptele noastre vom realiza ceea ce dorim cu adevarat dar, aceasta se face lasand la o parte mandria, frica si acceptand smerenia si sacrificiul.

Legea spirituala a LIBERULUI ARBITRU
Ne nastem si traim liberi; alegem binele sau raul. De multe ori nici nu constientizam in ce situatie suntem, asa ajungem intr-un anumit stadiu al vietii cand vom spune stop si vom schimba drumul.

Legea spirituala a COMPASIUNII
Toate fiintele umane sunt demne de a fi iubite si acceptate indiferent de deosebiri. Asemanarea dintre noi este mult mai mare si binele spre care aspiram e acelasi pentru
toti. “Numai aceia care au fost hraniti stiu cum sa-i hraneasca si pe ceilalti; numai cei iubiti ii pot iubi pe ceilalti”

Legea spirituala a PERFECTIUNII
Este legea care ne mana sa ne perfectionam incontinuu, sa ne valorificam talantul primit, sa devenim mai buni si generosi cu cei din jur.

Legea spirituala a VINDECARII
Ea spune ca orice dezechilibru poate fi refacut, orice boala poate fi vindecata,greseala se poate corecta, pacatul este iertat si vina poate fi absolvita. Dar trebuie sa constientizam sursa raului si sa-l eliminam, sa evitam extremele, sa ne intoarcem inlauntrul nostru prin rugaciune sau meditatie.
Vindecarea unei boli impune o dorinta puternica de a trai, precum si o schimbare in atitudinea noastra fata de ceilalti. Ura, furia,nemultumirea, rautatea nasc boala, pe cand iubirea si iertarea o vor indeparta.

Legea spirituala a UNICITATII
Fiecare are un Destin, de aceea sa avem curajul “sa fim noi insine in orice circumstante, sa avem libertate adevarata.” Sa traim in prezent fara regrete in legatura cu trecutul, fara asteptari de la viitor.

Legea spirituala a ILUMINARII
Ea este apogeul cresterii spirituale, prin care ne intoarcem la Dumnezeu, Sursa din care am venit. Ramane de vazut cine va ajunge in acea stare; noi sa incercam sa traim frumos, sa iubim si sa iertam pe cei de langa noi si asa ne va fi si noua bine.

Cam o dată la 3 sau 5 ani am observat că are loc în vieţile noastre câte un eveniment dramatic, de natură să ne zdruncine pacea şi să ne scoată din zona de confort: o decizie proastă cu consecinţe dezastruoase, o boală gravă, un divorţ, un deces – ca şi cum viaţa ne loveşte cu o bâtă imensă exact în locul cel mai vulnerabil, care mai mult ca sigur că ne va atrage atenţia. Şi prima noastră reacţie e de indignare sau lamentare, de victima persecutată: de ce mi se întâmplă mie asta? Cu ce am greşit ca să merit aşa ceva?
Orice asemenea evenimente, în aparenţă, par a fi îngrozitoare şi este foarte uşor să le iei la nivel personal. Şi mulţi oameni se supără şi dau vina pe alţii sau pe Dumnezeu şi nu privesc circumstanţă că pe o ocazie de a-şi modifica sau transforma viaţa. Dar sunt şi oameni care, în pofida suferinţei personale şi a luptelor, au devenit emisari ai iubirii şi adevărului, o adevărată inspiraţie pentru mii sau milioane de alţi oameni.
O explicaţie ne-o da legea karmei, care este legea vindecării în acţiune. Această lege afirmă că nu poţi ataca o altă persoană fără să te ataci pe tine însuţi şi dacă ai pricinuit cuiva suferinţa, în final trebuie să simţi şi tu suferinţa pe care ai cauzat-o. Stăm o vreme cu vină în noi şi când se ridică la suprafaţă, apare şi ocazia de a ne vindeca. Primim o şansă pentru a ne asuma greşelile şi remuşcările faţă de ce i-am făcut altuia. Avem ocazia să recunoaştem greşeală, să o corectăm şi să cerem iertare. Legea karmică ne asigura că vina şi ruşinea noastră vor fi conştientizate şi aduse spre vindecare. Chiar dacă noi nu facem nimic pentru a ne sparge cochilia negării, viaţa o va face, la un moment dat, în locul nostru, fiindcă tot trebuie să ne asumăm responsabilitatea corespunzătoare. Nu te poţi da jos de pe roata karmică oprind-o, ci prin asumarea propriilor probleme, odată pentru totdeauna.
Fiecare om are o rană principală, iar vindecarea ei devine cea mai importantă provocare din viaţa sa. În încercarea de a evita să o tratăm, rană va continua să ne conducă viaţa. Înfruntarea rănii necesita mult curaj şi disponibilitatea de a simţi suferinţa, de a experimenta şi exprima mânia. Decizia de a ne vindeca sau de a trăi trebuie să vină din interiorul nostru.
Lovitura vieţii care ne răneşte este o chemare la trezire, la a nu mai irosi vremea şi talentele sau resursele care ţi-au fost date, la a-ţi aminti care este menirea ta şi a nu mai cauta scuze că să nu o pui în aplicare. Cei care au fost aproape de moarte şi au supravieţuit ştiu cel mai bine că moartea i-a ocolit pentru un motiv anume şi că trebuie să dea ceea ce nu au oferit încă.
Chemarea la trezire este o chemare la a trăi cu adevărat. S-ar putea să vă lase fără câteva piese, dar întotdeauna ele sunt înlocuite de altele noi. Unele evenimente reprezintă o amânare a morţii, o şansă de a lua viaţa de la capăt, o ocazie de a ne transforma viaţă şi de a o alinia cu menirea noastră spirituală. Este o oportunitate de nerefuzat.
Cei mai mulţi oameni se plâng ca nu ştiu care e scopul său menirea vieţii lor. Dar ca să-ţi descoperi darul pe care trebuie să-l oferi, trebuie să încetezi să-ţi mai negi rana. Dacă nu ne vindecăm, nu ne putem pune în slujba celorlalţi.
Rana apare pentru că, vindecandu-ti-o, să devii tu însuţi o mână tămăduitoare întinsă pentru un frate sau o soră care are o suferinţă sau rană pe care tu o înţelegi, fiindcă ai trecut printr-o astfel de experienţă. Toate darurile sunt de natură spirituală, iar a le dărui reprezintă întotdeauna o expresie a acceptării şi iubirii.
Cum are loc transformarea spirituală? Când viaţa noastră se dezechilibrează periculos şi nu ne mai putem preface că totul e bine şi când realizăm că nu mai reuşim să facem faţă situaţiei cu puterile noastre, strigam după ajutor – este primul pas al procesului de izbăvire. Recunoşti că nu mai poţi continua aşa, că planurile ego-ului au eşuat, recunoşti smerit că eşti depăşit şi copleşit şi atunci poate veni ajutorul spiritual, pentru că fără permisiunea noastră ajutorul nu poate fi acordat. Criză de vindecare şi cererea ta de a fi ajutat îţi aduc asistenta de care ai nevoie: un terapeut, un prieten, un sponsor, o comunitate terapeutică şi de iubire precum cea a noastră, unde să găseşti un spaţiu pentru vindecare. Şi orice om care s-a vindecat de pe urmă oricărei răni sau suferinţe, poate ajuta, la rândul lui, pe altcineva să se vindece.
Fiecare dintre noi este chemat să se alăture altor oameni care se vindecă de pe urma unor traume similare. Talentele, interesele şi aptitudinile noastre combinate sunt puse în mişcare de o problemă pe care vrem să o tratăm. De obicei, ea are legătură cu locul unde am fost răniţi cel mai profund. Întrucât trebuie să ne vindecăm această rană, putem ajuta la crearea unei comunităţi de vindecare pentru alţi oameni cu răni asemănătoare. Darul nostru şi vocaţia spirituală autentică apar, de obicei, atunci când descoperim propria noastră Casă de Vindecare.
Ispăşirea este un proces de vindecare colectiv. Cei mai mulţi dintre noi nu ne vindecăm singuri, ci unii pe alţii. Când ne vindecăm şi ne trezim, ne iluminam şi lumina noastră face să crească exponenţial lumina de pe Pământ. Iubirea plină de compasiune ne face să devenim instrumente ale iubirii divine pentru vindecarea şi trezirea altora şi nu trebuie să ne facem griji că nu vom putea face singuri tot ce ni s-a dat să facem, fiindcă ajutorul de care avem nevoie ne va fi dat.
Trebuie să fim deschişi şi să acceptăm ca o rană reprezintă o uşă ce ni se deschide pentru trezirea noastră spirituală şi să ne asumăm descoperirea menirii noastre şi demararea lucrării la care am fost chemaţi.
Tu ţi-ai aflat menirea personală în procesul de vindecare a rănii? Împărtăşeşte-ne experienţa ta sub articol şi nu uita să dai share dacă ţi-a fost util şi simţi dorinţa să se folosească şi alţii.


Sursa ( Paul Ferrini – Legile dragostei)

Niciun comentariu: