http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro
http://coltisorderai.blogspot.ro
aaa

BANNERE


EnterClick Toate retetele sunt pe Petitchef autor prezent pe gatesteinteligent Recensamantul Bloggerilor Reprezint Dobrogea in recensamantul Bloggerilor
Icoana brodata cu margele
Retete de mancaruri. Retete culinare.
...... ... Fericiti cei Prigoniti
... http://coltisorderai.blogspot.ro

miercuri, decembrie 31, 2014

Friptura de rata cu sos de portocale si arpagic


Ingrediente:
- Am folosit de la rata pulpele ,ficatelul,pipota si pieptul
- 2 borcane arpagic 
- 1/2 lingurita de miere
Pentru marinada - o portocala,  coriandru, nucsoara, piper alb proaspat macinat, sare de mare sau sare roz de Himalaya, o lingura ulei de masline.
Cand se introduce la cuptor se adauga sucul de la o portocala , arpagicul cu tot cu sos,condimente si sare dupa gust
Mod de preparare:
Spalati bine pulpele si stergeti-le bine cu prosopele de hartie. Se tine carnea la marinat cca 20 min.in frigider.Se scot din marinada,se scurg si  se aseaza intr-o tigaie antiaderenta  (de ceramica sau  de teflon) incinsa pentru a se rumeni pe toate partile.
Dupa rumenire se scoate carnea si  se aseaza in tava. Separat in tigaia in care s-a rumenit carnea se toarna sucul de portocale,mierea si arpagicul din borcan cu tot cu zeama.Se tine pe foc pana ajunge la temperatura de fierbere,apoi se toarna in tava peste friptura si se introduce in cuptorul preincalzit in prealabil pana se rumeneste frumos.Se condimenteaza cu piper alb,nucsoara, coriandru si se sareaza dupa gust.Daca nu aveti coriandru puteti folosi busuioc.
















Niciun comentariu: