http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro
http://coltisorderai.blogspot.ro

BANNERE


EnterClick Toate retetele sunt pe Petitchef autor prezent pe gatesteinteligent Recensamantul Bloggerilor Reprezint Dobrogea in recensamantul Bloggerilor
Icoana brodata cu margele
Retete de mancaruri. Retete culinare.
...... ... Fericiti cei Prigoniti
... http://coltisorderai.blogspot.ro

miercuri, martie 25, 2015

Lipii fara gluten simple si cu seminte de floarelui, la tigaie (puteti folosi si faina cu gluten)


Astazi voi coace mini lipii pentru a le servi cu salata de sfecla cu peste si hummus ...

Aceste lipii fara gluten se pot pregati simple, cu seminte crude de floarea soarelui, in sau susan facute la tigaie sunt extrem de usor de preparat si se pot servi ca atare sau alaturi de mancarea preferata (salate, hummus,vinete, crema de branza etc.)

Pentru aceasta reteta de de lipii fara gluten aveti nevoie doar da faina  fara gluten, apa, sare, ulei de masline, sirop de agave, bicarbonat de sodiu . 







  • o cana (aprox. 250 g) faina neagra fara gluten ( puteti sa folositi si faina de grau)
  • 4 linguri apa (daca mai este nevoie se mai adauga)
  • un varf de lingurita sare de mare fina
  • un varf de lingurita bicarbonat de sodiu
  • jumatate de lingurita sirop de agave
  • seminte crude de floarea soarelui
  • o lingura ulei de masline ( inca putin ulei  pentru uns lipiile si tigaia)
  1. Faina fara gluten, bicarbonatul, siropul de agave si sarea se pun  intr-un castron.
  2. Se amesteca, se adauga apa, lingura cu lingura, amestecandu-se continuu.
  3. Aluatul trebuie sa fie elastic si usor de modelat. Daca este prea umed si lipicios, se mai adauga putina faina, iar daca este prea uscat si sfaramicios, se mai adauga putina apa pentru obtinerea consistentei aluatului pentru lipii.
  4. Cand aluatul a capatat consistenta dorita se framanta cu mainile.
  5. Se formeaza bile de aluat in functie de marimea dorita.
  6. Se presara putina faina pe blatul de lucru.
  7. Se ia cate o bila de aluat si folosind un facalet, se intinde aluatul dand o forma rotunda. Lipia trebuie sa aiba cam 3-4mm grosime. (Aluatul se poate intinde cu mare grija si cu mana - Fiecare bila se apasa cu grija pe ambele parti  cu podul palmei dand forma rotunda lipiei).
  8. Cand s-au intins toate lipiile, se ung cu putin ulei de masline si  se presara peste ele seminte presandu-le usor cu palma.
  9. Tigaia se pune la incins, pe foc mic spre mediu si se unge cu foarte putin ulei 
  10. Lipiile se tin la copt  cca 2 minute pe fiecare parte, sau pana cand incep sa isi schimbe culoarea , sa se rumeneasca.

Eu am tinut aluatul  jumatate de ora la frigider si au iesit niste lipiute  delicioase. 
















Niciun comentariu: