http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro
http://coltisorderai.blogspot.ro
aaa

BANNERE


EnterClick Toate retetele sunt pe Petitchef autor prezent pe gatesteinteligent Recensamantul Bloggerilor Reprezint Dobrogea in recensamantul Bloggerilor
Icoana brodata cu margele
Retete de mancaruri. Retete culinare.
...... ... Fericiti cei Prigoniti
... http://coltisorderai.blogspot.ro

joi, martie 26, 2015

Pasta (hummus) de migdale

Este mancarea perfecta... Se pregateste  in cca 10 minute, este gustoasa, sanatoasa si racoroasa.

 Ingrediente
  • 100 g migdale hidratate ( neprajite si nesarate )
  • Migdalele se lasa peste noapte in apa sarata, deshidratate 12-24 de ore. In cazul in care nu sunt bine uscate, migdalele se rancezesc repede.
  • 100 g paine alba (am folosit paine din faina de orez fara gluten)
  • cca 3/4 cana apa
  • 3 catei de usturoi sau dupa gust
  • zeama de lamaie  dupa gust (cca 1/2 lamaie)
  • 4-5 linguri de ulei de masline
  • sare si piper alb dupa gust
  • boia dulce de ardei si seminte de floarea soarelui neprajite si nesarate pentru decorat 
Mod de preparare
  1. Intr-un castron turnam trei sferturi de cana de apa peste felia de paine rupta in bucati mari si lasam sa se inmoaie.
  2. Migdalele se mixeaza in blender cu usturoiul  pana obtinem o pudra foarte fina.
  3. Adaugam amestecul de paine si apa si mai mixam putin pana obtinem o pasta de consistenta mai groasa, adaugam sare, piper alb, zeama de lamaie si ulei de masline. Uleiul de masline se adauga treptat si se amesteca continuu (lingura cu lingura).
  4. Se stropeste cu putin ulei de masline , se decoreaza cu boia dulce de ardei  si seminte de floarea soarelui neprajite si nesarate.





Niciun comentariu: