http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro
http://coltisorderai.blogspot.ro
aaa

BANNERE


EnterClick Toate retetele sunt pe Petitchef autor prezent pe gatesteinteligent Recensamantul Bloggerilor Reprezint Dobrogea in recensamantul Bloggerilor
Icoana brodata cu margele
Retete de mancaruri. Retete culinare.
...... ... Fericiti cei Prigoniti
... http://coltisorderai.blogspot.ro

luni, martie 16, 2015

Piure (Pasta) din naut boabe uscate


Ingrediente
  • 400 g naut
  • 60-70 ml ulei de masline(sau dupa gust)
  • sare,piper alb dupa gust
  • usturoi dupa gust
  • o ceapa ,un morcov pentru aroma
  • Pentru ornat aveti nevoie de castraveti si rosii proaspete sau castraveti murati si gogosari acri.
La fiecare cana de boabe de naut se adauga 3 cani de apa. Apoi,  avem nevoie cam de 65/80 de minute la foc mediu pentru ca boabele sa fie fierte.


Mod de preparare

Inainte de a le gati, am inlaturat  boabele alterate gasite in punga. Dupa acest pas, am pus boabele de naut  intr-o strecuratoare mare si le-am spalat sub un jet de apa rece, cca  un minut .

Boabele de naut se pun la inmuiat in apa rece cca o ora,apoi se scurg de apa in care au stat la inmuiat si se pun la fiert tot in apa rece pentru 30-40 de minute impreuna cu ceapa taiata in jumatate si cu morcovul taiat felii .

Mai usor ar fi  sa se tina peste noapte intr-un vas cu apa, la frigider. A doua zi se arunca eventualele coji care plutesc la suprafata apei si se mai spala o data .

Cand sunt fierte,se vor scurge de zeama,dar cu grija sa pastrati 3-4 pahare din aceasta zeama si cateva boabe de naut pentru ornat.


Boabele de naut se paseaza foarte bine,se adauga uleiul putin cate putin exact ca la maioneza, zeama in care au fiert pana se obtine consistenta dorita si se potriveste de sare si piper alb dupa gust.


Se aseaza pe platou si se orneaza cu boabele de naut oprite,cu felii de castraveti, rosii , morcov proaspete sau castraveti murati si gogosari acri.Puteti folosi la ornat si morcovul fiert...








Niciun comentariu: