http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro
http://coltisorderai.blogspot.ro
aaa

BANNERE


EnterClick Toate retetele sunt pe Petitchef autor prezent pe gatesteinteligent Recensamantul Bloggerilor Reprezint Dobrogea in recensamantul Bloggerilor
Icoana brodata cu margele
Retete de mancaruri. Retete culinare.
...... ... Fericiti cei Prigoniti
... http://coltisorderai.blogspot.ro

luni, mai 25, 2015

Extracte antistres din flori proaspete si uscate de salcam


1. Pentru a indeparta starea de irascibilitate, s-a dovedit utila terapia cu un macerat de salcam preparat la rece.


Din doua lingurite de planta uscata si maruntita sau flori proaspete si un pahar cu 200 ml de apa plata sau apa de izvor. Ingredientele se lasa la macerat de seara pana dimineata, la temperatura camerei, cand lichidul se poate filtra. Leacul se bea dimineata, dupa micul dejun.

2. Combateti stresul din zilele foarte solicitante cu ajutorul unui extract din flori proaspete de salcam. Intr-un borcan cu capac se pun flori proaspete de salcam tocate marunt si miere (o lingura de flori la trei linguri de miere). Se lasa la macerat timp de 20 de zile, dupa care se administreaza cate doua lingurite, de trei ori pe zi, vreme de trei saptamani.


Extractul si infuzia au efect detoxifiant

Terapia cu infuzii preparate din flori uscate de salcam (o lingura de flori la 200 ml de apa), inlocuind total apa, intr-o cura de trei saptamani, este un remediu dovedit in starile depresive.

Se pun la macerat cinci linguri de flori de salcam intr-un litru de apa plata sau apa de izvor. Dupa opt ore, extractul se strecoara si se bea in loc de apa. Leacul poate fi administrat timp de 14 zile si are efect de detoxifiere. La fel de eficienta este cura cu infuzie de salcam ( cate o cana pe zi) urmata vreme de 21 de zile.


Studiile de ultima ora au evidentiat faptul ca infuzia si pulberea din flori de salcam au efecte antiacide si calmante, actionand pozitiv asupra mucoasei digestive. 


FLORI DE SALCAM PUSE LA USCAT
Niciun comentariu: