http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro
http://coltisorderai.blogspot.ro
aaa

BANNERE


EnterClick Toate retetele sunt pe Petitchef autor prezent pe gatesteinteligent Recensamantul Bloggerilor Reprezint Dobrogea in recensamantul Bloggerilor
Icoana brodata cu margele
Retete de mancaruri. Retete culinare.
...... ... Fericiti cei Prigoniti
... http://coltisorderai.blogspot.ro

marți, mai 26, 2015

Flori de salcâm în aluat de clătite de post şi fără gluten



Cantităţile se pot mări în funcţie de numărul de porţii.
1 cană (250g) faină  fără gluten (eu am folosit de orez ) sau făină de grâu dacă nu aveţi intoleranţă la gluten
un vârf de  linguriţă bicarbonat de sodiu
4 linguri sirop de agave, miere sau zahăr
apă sau lapte vegetal 
un praf de sare roz de Himalaya
ulei  pentru prăjit ( am folosit ulei de rapiţă)

Spălăm florile de salcâm şi le lăsăm să se scurgă de apă şi să se usuce. 


Preparăm un aluat  de clătite ceva mai gros. 
Se pune într-un vas făina amestecata cu bicarbonatul de sodiu, sarea,se adaugă apa sau laptele vegetal treptat, ca să nu se formeze cocoloaşe, apoi  siropul de agave, mierea sau zahărul
Încingem uleiul într-o tigaie. Trecem florile de salcâm  prin aluat  ajutându-ne de o lingură pentru a le îmbrăca complet  în aluat. Se prăjesc la foc potrivit pe ambele părţi.
Când sunt gata, scoatem gogoşile pe şerveţele de hârtie să absoarbă uleiul în exces.
Se pot servi simple,cu miere, sirop de agave, cu dulceaţă sau pudrate cu zahăr.






Niciun comentariu: