http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro
http://coltisorderai.blogspot.ro
aaa

BANNERE


EnterClick Toate retetele sunt pe Petitchef autor prezent pe gatesteinteligent Recensamantul Bloggerilor Reprezint Dobrogea in recensamantul Bloggerilor
Icoana brodata cu margele
Retete de mancaruri. Retete culinare.
...... ... Fericiti cei Prigoniti
... http://coltisorderai.blogspot.ro

marți, mai 26, 2015

Paine de casa


Ingrediente:
  • circa 3 kg făină
  • 1 cubuleţ de drojdie
  • sare
  • apă

Mod de preparare:

Faci plămădeala dintr-o jumătate de cană de apă călduţă în care dizolvi drojdia foar­te bine. într-un lighean mare, pui făina, iar în centrul ei, pui plămădeala, o amesteci cu furculiţa, adăugând şi 400 ml de apă călduţă. Acoperi totul cu o pânză curată şi laşi 75 de minute la dospit.
Frămânţi iar, adăugând 1 lingură de sare şi circa 1,2 I apă călduţă. Aluatul îl frămânţi până ce coca se desprinde de pe mâini. Un secret al reuşitei este frământatul, care se face adunând aluatul dinspre exterior spre interior.
Laşi iar la dospit aluatul, circa 1 oră. împărţi apoi aluatul în 4 bucăţi care se modelează sub forma unor suluri pe care le pui în tăvile de cozonac unse. Tăvile trebuie umplute în proporţie de trei sferturi, deoarece aluatul îl mai laşi la crescut timp de 20 de minute.
Coci pâinea timp de 55 – 60 de minute, primele 10 minute la foc mare, apoi la foc mediu. Scoţi pâinea din tăvi pentru a nu deveni cleioasă de la aburi, o înveleşti cu o pânză curată şi o laşi să se răcească. Vara, păstrezi pâinea la frigider, iar iarna într-o încăpere răcoroasă.

Niciun comentariu: