http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro
http://coltisorderai.blogspot.ro
aaa

BANNERE


EnterClick Toate retetele sunt pe Petitchef autor prezent pe gatesteinteligent Recensamantul Bloggerilor Reprezint Dobrogea in recensamantul Bloggerilor
Icoana brodata cu margele
Retete de mancaruri. Retete culinare.
...... ... Fericiti cei Prigoniti
... http://coltisorderai.blogspot.ro

luni, mai 04, 2015

Reteta de paine

Urmeaza si fotografiile ... Se amestecă  într-un castron mare 680 ml de apă călduță,  10 g de drojdie uscată
20g de sare cu 910 g de făină folosind o lingură de lemn. Castronul se acoperă cu folie de alimente și se lasă aluatul două ore la dospit la temperatura camerei, iar peste noapte se ține la frigider. Dimineața, se modelezează în forma și mărimea preferată: chifle, baghete sau păine rotundă  țărănească. Cuptorul se preîncălzeștîn prealabil la 180-200 de grade, cu tot cu tava cuptorului în interior. Pâinicile se lasă să se odihnească pentru  20-30 de minute tot în bucătărie la cald, pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Pâinicile se  crestează  cu linii scurte, în diagonală sau cu 3 linii mari gen triunghi pentru păinea rotundă  țărănească și presărând  făină peste ele. Pâinicile se dau la cuptor pe rândul de sus sau în funcție de cuptor , iar în tava cuptorului care este deja încălzită se toarnă  un ibric mare de apă sau cuburi de gheață ,apoi se închide imediat ușa cuptorului. Astfel se formează aburi denși, care vor da o crustă  gustoasă și crocantă la exteriorul pâinicilor. În funcție de cuptor coacerea durează cca 30 de minute.
Aluatul poate fi preparat in cantitate mai mare și congelat.Se păstrrează în congelator, până la două - trei săptămâni  foarte,foarte bine. Va fi delicios, gustos,  interiorul va fi mai aerat și  astfel vom avea pâine proaspătă oricând dorim...

Niciun comentariu: