http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro
http://coltisorderai.blogspot.ro
aaa

BANNERE


EnterClick Toate retetele sunt pe Petitchef autor prezent pe gatesteinteligent Recensamantul Bloggerilor Reprezint Dobrogea in recensamantul Bloggerilor
Icoana brodata cu margele
Retete de mancaruri. Retete culinare.
...... ... Fericiti cei Prigoniti
... http://coltisorderai.blogspot.ro

luni, februarie 27, 2017

Ca în fiecare an, la ceas de seară, Dumnezeu ne cheamă să ne desprindem uşor din cursul firesc al vieţii de fiecare zi, să lăsăm grijile pentru câteva clipe şi să păşim cu inima smerită spre biserică pentru a participa la cea mai frumoasă şi înălţătoare rugăciune de căinţă – Canonul Sfântului Andrei Criteanul. Astazi- Se citeste prima parte


"Ajutor si acoperitor S-a facut mie spre mantuire. Acesta este Dumnezeul meu si-L voi slavi pe El; Dumnezeul parintelui meu si-L voi inalta pe El, caci cu slava S-a preaslavit... "
"Ajutor si acoperitor S-a facut mie spre mantuire. Acesta este Dumnezeul meu si-L voi slavi pe El; Dumnezeul parintelui meu si-L voi inalta pe El, caci cu slava S-a preaslavit... "
Miluieste-ma, Dumnezeule, miluieste-ma!
Canonul este medicament, hrană şi balsam sufletului, având ca model viaţa sfinţilor, în drumul spre mântuire.
Canonul este o uşă deschisă spre lumina Învierii, în rugăciune, spre fapte bune şi pocăinţă, ca să ducem o viaţă curată, aşa cum Îi place lui Dumnezeu.
,,...Rugăciune aduc şi cer să iau iertare!...”
„Suflete al meu, suflete al meu, scoală, pentru ce dormi? Sfârșitul se apropie și vei să te tulburi... Deșteaptă-te, dar, ca să Se milostivească spre tine Hristos Dumnezeu, Cel ce este pretutindenea și toate le plinește...”
Ce bine-ar fi daca ne-am preocupa de cele bune, in loc de cele pierzatoare de timp!
Si aici nu ma refer la postatul de articole pe blog, pe facebook, ci la lucrarea noastra launtrica. Daca ne-am gandi mai mult la noi, la pacatele noastre, la starea noastra de pacatosenie, la faptul ca niciodata nu incetam sa pacatuim ci ne intinam mereu sufletele cu fel si fel de pacate, stiute si nestiute, vrute si nevrute, mai mari sau mai mici…
Viata Sf. Maria Egipteanca este o pilda pentru fiecare dintre noi – pilda de pocainta, pilda de smerenie, pilda de dreapta socotinta. Sa cugetam la faptele de pocainta si de smerenie ale sfintei mai des.
Mai ales, acum in Postul Mare, dar si in tot timpul anului, sa avem in minte rugaciunea Sf. Efrem Sirul, odata cu stradania noastra de a scoate din noi pacatul, oricare ar fi acela.
Miluieste-ma, Dumnezeule, miluieste-ma!Si devenind parca, poate, mai toleranti unii cu altii, mai ingaduitori...Dumnezeu sa lucreze in inimile noastre pocainta pentru pacatele noastre si iubirea pentru aproapele noastru!
Un post plin de foloase duhovnicesti!

Niciun comentariu: