http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro
http://coltisorderai.blogspot.ro

BANNERE


EnterClick Toate retetele sunt pe Petitchef autor prezent pe gatesteinteligent Recensamantul Bloggerilor Reprezint Dobrogea in recensamantul Bloggerilor
Icoana brodata cu margele
Retete de mancaruri. Retete culinare.
...... ... Fericiti cei Prigoniti
... http://coltisorderai.blogspot.ro

miercuri, iunie 14, 2017

Musaca de post... (dovlecei,cartofi,tofu,rosii,ceapa,usturoi)... Improvizația casei

Musaca de post... Improvizația casei 



Ingrediente:

-3 cartofi de marime medie
-1 1/2 dovlecel (jumatate dintr-un dovlecel am folosit-o la smothie dar a fost suficient)
-o ceapa de marime medie
-4 catei de usturoi
-o legatura patrunjel
-o cutie de tofu afumat
-2 rosii 
-Daca aveti puteti folosi si ardei gras sau capia tocat sau taiat rondele sau julien(conjelat sau proaspat) .  Eu nu am mai avut nici macar congelat... 
-pasta de ardei (eu am avut pasta pregatita in casa)
-suc de rosii
-sare,piper macinat,cimbru,chimen macinat,boia dulce,fulgi de ardei
-ulei de masline pentru uns vasul yena
-pesmet pentru tapetat vasul de yena

Mod de preparare:

Cartofii se spala si se fierb pe jumatate (se pot fierbe intregi in coaja, dupa care se curata de coaja si se taie felii rotunde cand se racesc; se pot fierbe intregi dar curatati de coaja taindu-se tot dupa racire sau varianta rapida ...se curata de coaja, se spala, se taie rondele si se pun la fiert in apa cu sare ).
Dovleceii se spala,se sterg si se taie rondele cu tot cu coaja(se arunca doar capetele).
Rosiile se spala, se sterg si se taie felii. 
Ceapa dupa curatare si spalare se taie julien iar usturoiul se taie feliute subtiri.
Branza tofu se taie feliute sau cubulete dupa preferinta.
Aranjarea si montarea in vasul de yena (uns cu ulei si tapetat cu pesmet) se face in straturi. Eu le-am aranjat astfel:un strat  cartofi, am presarat felii de ceapa,pasta de ardei, dovlecei,rosii,se presara usturoiul,putin patrunjel tocat, tofu,pasta de ardei,felii de ceapa,dupa care am alternat dovlecei si cartofi.felii de tofu. Se toarna deasupra un amestec din pasta de ardei, suc de rosii si condimente . Se introduce  in cuptorul preincalzit in prealabil . Eu am lasat vasul neacoperit pana s-a rumenit putin, apoi l-am acoperit cu folie pana s-a legat  si apoi spre sfarsit din nou neacoperit pana la rumenire... A iesit o bunatate. 






















Niciun comentariu: