http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro
http://coltisorderai.blogspot.ro

BANNERE


EnterClick Toate retetele sunt pe Petitchef autor prezent pe gatesteinteligent Recensamantul Bloggerilor Reprezint Dobrogea in recensamantul Bloggerilor
Icoana brodata cu margele
Retete de mancaruri. Retete culinare.
...... ... Fericiti cei Prigoniti
... http://coltisorderai.blogspot.ro

marți, iunie 13, 2017

Socată...O minune a naturii...




Ingrediente:

Neavand un borcan de 10 l folosesc doua borcane de 5 l

15 flori  de soc pentru un borcan de 5 l
apa plata cat cuprinde - se lasa loc de cateva degete pentru fermentare
500 g zahar (eu am folosit zahar brun brut din trestie de zahar)
2 lamai si un lemon
50 g stafide
20 boabe de orez (eu am folosit orez brun )
Se poate adauga un varf de cutit de drojdie de bere, in acest fel sucul va fermenta mai repede dar, nefolosirea drojdiei va prelungi timpul de fermentare dandu-i un gust mai bun daca se folosesc stafide si boabe de orez.
Modul de preparare:

Intr-un borcan de 5 l se aseaza florile de soc, feliile de lamaie,stafidele, boabele de orez si zaharul.
Se toarna  apa putin cate putin amestecandu-se incontinuu .
Se acopera borcanul cu un capac neetans (farfurioara,tifon) si se tine intre 2-3 zile la temperatura camerei, amestecand de 2-3 ori pe zi.
Dupa acest timp socata este deja in plin proces de fermentare si capata un gust placut, acidulat. Este momentul in care poate fi bauta; gustul este mult mai bun daca tineti sucul obtinut la rece (pus in sticle, chiar si de plastic, dar fara a le insuruba dopul complet, astfel incat sa se poata degaja bioxidul de carbon rezultat.
Cand umpleti borcanele si sticlele cu socata trebuie sa aveti grija sa lasati liber un spatiu de de cateva degete, altfel sticlele pot exploda.




















Niciun comentariu: