http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro
http://coltisorderai.blogspot.ro
aaa

BANNERE


EnterClick Toate retetele sunt pe Petitchef autor prezent pe gatesteinteligent Recensamantul Bloggerilor Reprezint Dobrogea in recensamantul Bloggerilor
Icoana brodata cu margele
Retete de mancaruri. Retete culinare.
...... ... Fericiti cei Prigoniti
... http://coltisorderai.blogspot.ro

marți, iunie 13, 2017

Vin de soc


Rezultatul de fermentare obtinut, cu cat este consumat mai repede va delectati cu o socata minunata, cu atat este mai dulce dar mai slab alcoolizata. Dulceata ii dispare aproape complet dupa incheierea fermentatiei alcoolice ,la transformarea socatei  intr-un vin cu o aroma deosebita...

Ingrediente:

15 inflorescente de soc pentru un borcan de 5 l
apa plata cat cuprinde - se lasa loc de cateva degete pentru fermentare
500 g zahar (eu am folosit zahar brun brut din trestie de zahar)
2-3 lamai
cca 100 g stafide
30 boabe de orez (eu am folosit orez brun )
Se poate adauga un varf de cutit de drojdie de bere, in acest fel sucul va fermenta mai repede dar, nefolosirea drojdiei va prelungi timpul de fermentare dar dandu-i si un gust mai bun daca se folosesc stafide si boabe de orez.
Modul de preparare:

Se dizolva zaharul in  apa plata.
Intr-un borcan de 5 l se aseaza florile de soc, feliile de lamaie,stafidele si boabele de orez.
Se toarna siropul obtinut din dizolvarea zaharului in apa.
Se acopera borcanul cu un capac neetans (farfurioara,tifon) si se tine intre 2-4 zile la temperatura camerei, amestecand de 2-3 ori pe zi.
Dupa 3-4 zile de fermentare, trageti sucul (vinul) in sticle (fara a le umple complet), astupati-le bine cu dopuri si lasati la fermentat inca cateva zile, chiar o saptamana la frigider.
Cand umpleti sticlele cu socata, vin trebuie sa aveti grija sa lasati liber un spatiu de de cateva degete, altfel sticlele pot exploda.





























Niciun comentariu: