http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro
http://coltisorderai.blogspot.ro

BANNERE


EnterClick Toate retetele sunt pe Petitchef autor prezent pe gatesteinteligent Recensamantul Bloggerilor Reprezint Dobrogea in recensamantul Bloggerilor
Icoana brodata cu margele
Retete de mancaruri. Retete culinare.
...... ... Fericiti cei Prigoniti
... http://coltisorderai.blogspot.ro

duminică, iulie 23, 2017

Piept de porc cu slanina si sorici la cuptor - Svineribbe norvegian


Carnea de porc este vedeta mesei de Craciun. Norvegienii o adora la fel de mult, iar atmosfera de Craciun nu ar fi aceeasi fara coastele cu slanina si sorici rumenite in cuptor.
Cu cat este mai grasa, cu atat mai bine, isi spun norvegienii, pentru care traditia de Sarbatori spune ca este obligatoriu sa pregateasca si o friptura suculenta
Una dintre cele mai vechi retete de svineribbe dateaza din 1793, cand bucata de pipet de porc era unsa si cu ou, si cu smantana si presarata cu pesmet si condimente inainte sa fie pusa la cuptor.
Serveste-o langa cartofi sau varza rosie, cu un pahar de glogg (vin fiert cu migdale si stafide) 

Ingrediente:
  • 500g piept de porc cu tot cu grasime si sorici/ de persoana
  • sare si piper
Mod de preparare:
Incepe pregatirile cu o zi inainte de masa de Craciun.
Cu un cutit foarte ascutit cresteaza si pe orizontala, si pe verticala soriciul formand patratele de 1-1.5cm latime. Apasa cu cutitul,astfel incat taietura sa fie adanca pana cand strapunge si stratul de grasime.
Freaca bucata de carne cu sare si piper, astfel incat condimentele sa patrunda bine in carne. Daca vrei, poti pune si cateva cuisoare din loc in loc. Lasa bucata de carne in frigider, peste noapte.
Asaza bucata de carne intr-o tava cu partea crestata in sus. Aseaza sub ea, la mijloc, o farfurie astfel incat bucata de carne sa fie curbata putin si sa permita crestaturilor sa se deschida.
Toarna 200ml apa in tava si acopera totul cu folie de aluminiu. Pune tava in cuptorul incins la 230C timp de 40 minute.
Indeparteaza folia si redu temperatura la 200C. Lasa carnea sa se rumeneasca timp de o ora si jumatate - doua ore in functie de cat de groasa este bucata de coaste cu grasime. La final soriciul ar trebui sa fie bine rumenit si crocant, iar garsimea sa fie prajita si suculenta.
In ultimele 20 de minute poti adauga in tava si legume sau carnaciori pe care sa ii servesti la masa.
Scoate carnea intreaga din tava si aseaza-o pe un platou. Serveste cu varza rosie calita.























sursa inspiratie http://www.aperitif.no/

Niciun comentariu: