http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro
http://coltisorderai.blogspot.ro
aaa

BANNERE


EnterClick Toate retetele sunt pe Petitchef autor prezent pe gatesteinteligent Recensamantul Bloggerilor Reprezint Dobrogea in recensamantul Bloggerilor
Icoana brodata cu margele
Retete de mancaruri. Retete culinare.
...... ... Fericiti cei Prigoniti
... http://coltisorderai.blogspot.ro

luni, august 28, 2017

Frunze de fasole in saramura...


Frunzele de fasole se spală, se șterg cu grijă cu șervețele de hârtie,după care se așează într-o cratiță un strat de frunze, se presară sare grunjoasă (pentru murături ) și tot așa până se termină frunzele... Ultimul strat trebuie să fie cu sare. Se pune deasupra o farfurie pentru presat,un capac și se lasă 2-3 zile într-un loc întunecat și mai răcoros. Eu am ținut cratița în cămară...După cele 2-3 zile se formează suluri din frunze (5-10 frunze la sul) și se așează în borcane. Separat am pus 2 l de borș cu 2 linguri de sare la fiert și am dat doar într-un clocot. Când s-a răcit am turnat borșul în borcane peste frunze. Borșul poate fi combinat și cu puțină apă să fie doar puțin acrișor...Se închid borcanele ermetic și se pot folosi cam după două săptămâni. Sarmalele gata pregătite sunt preparate de măicuțele de la Văratec... Urmează și ale mele...



















Niciun comentariu: