http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro
http://coltisorderai.blogspot.ro
aaa

BANNERE


EnterClick Toate retetele sunt pe Petitchef autor prezent pe gatesteinteligent Recensamantul Bloggerilor Reprezint Dobrogea in recensamantul Bloggerilor
Icoana brodata cu margele
Retete de mancaruri. Retete culinare.
...... ... Fericiti cei Prigoniti
... http://coltisorderai.blogspot.ro

luni, august 14, 2017

In seara aceasta in biserici se oficiaza Prohodul Maicii Domnului, apoi se ocoleste biserica, cu epitaful Sfintei Fecioare si cu Icoana Adormirii Ei. Desi sunt momente de adanca tristete troparul Adormii Maicii Domnului este plin de nadejde pentru noi: "Intru nastere fecioria ai pazit,intru adormire lumea nu ai parasit, de Dumnezeu Nascatoare.Sculatu-te-ai la viata, fiind Maica Vietii,si cu rugaciunile tale, izbavesti din moarte sufletele noastre."

Va urez sarbatoare linistita si binecuvantata! Fecioara Maria sa va ocroteasca , sa va calauzeasca pasii si sa va lumineze calea!
Către Născătoarea de Dumnezeu acum cu osârdie sa alergăm noi păcătoşii şi smeriţii şi să cădem cu pocăinţă,strigând din adâncul sufletului:
"Stăpână ajută-ne milostivindu-te către noi !"
Vă doresc tuturor ca sărbătoarea "Adormirea Maicii Domnului" să vă găsească înoiţi în făptură după sfântul post şi netulburaţi de viforul gândurilor necredincioase.
Bucură-te Mireasă pururea Fecioară cea plina de har!


Praznicul Adormirii Maicii Domnului , adevereste si intareste credinta noastra in invierea cea de obste. Invierea si Inaltarea Maicii Domnului la cer nu trebuie privite ca niste privilegii ale ei personale, deoarece, spre deosebire de Mantuitorul, nu a inviat prin propria sa putere, ci ea a fost dusa in Imparatia Cerurilor de catre ingeri. Mormantul si moartea nu au putut-o tine pe Maica Vietii, caci nu putea suferi stricaciunea cea care L-a nascut pe Fiul lui Dumnezeu.
Adormirea Maicii Domnului, desi este invaluita in tristete, ne face partasi mai ales bucuriei pascale, deoarece noi marturism ca Nascatoarea de Dumnezeu se afla acum in stare de inviere.

Niciun comentariu: