http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro
http://coltisorderai.blogspot.ro
aaa

BANNERE


EnterClick Toate retetele sunt pe Petitchef autor prezent pe gatesteinteligent Recensamantul Bloggerilor Reprezint Dobrogea in recensamantul Bloggerilor
Icoana brodata cu margele
Retete de mancaruri. Retete culinare.
...... ... Fericiti cei Prigoniti
... http://coltisorderai.blogspot.ro

luni, septembrie 04, 2017

Gata și zacusca mea preparată rapid și fără bătăi de cap la Phillips Multicooker...


Ingrediente: 
5 kg vinete
2 kg ardei gras rosu,capia rosu sau gogosari rosii
2 kg rosii sau suc de rosii
1 kg ceapa
500 ml  ulei
Cantitatile se pot micsora sau creste ...

Optional puteti adauga si 2-3 morcovi rasi sa dea dulceata si ciuperci
Eu de regula prepar  separat cate putin din fiecare .
Acum am facut zacusca la Philips Multicooker si am pus toate ingredientele deodata , am setat optiunea si timpul si n a fost nevoie sa mai stau cu grija... 
Mod de preparare:
Vinetele si ardeii se coc si se curata,rosiile se oparesc si se decojesc,ceapa se curata si se toaca marunt.
Uleiul se pune la incins,se adauga ceapa adaugandu-se cate putina apa pentru a incepe sa fiarba.Urmeaza rosiile tocate marunt sau sucul de rosii si se mai lasa sa fiarba.Apoi,se adauga ardeiul tocat si se lasa sa fiarba.
Spre sfarsit se pun vinetele,condimente dupa gust (sare,piper,cimbru,tarhon,busuioc,ienibahar,boia dulce de ardei - in fctie de gust si de preferinta).
Zacusca se fierbe la foc mic,amestecandu-se mai des pentru a evita lipirea...Se fierbe pana cand uleiul se ridica deasupra si se obtine consistenta dorita.
Se toarna fierbinte in borcanele sterilizate,se capseaza bine borcanele pentru iarna.
Zacusca se pastreaza foarte bine si in cutiute din plastic la congelator sau fierbeti borcanele  la bain marie 2 ore...



Niciun comentariu: